درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی | تحریک عصب واگ روش جدید درمان

درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی

فهرست محتوای مقاله

یکی از جدیدترین روش هایی که اخیراً برای درمان وزوز به افراد پیشنهاد می شود، استفاده از پالس های الکتریکی خفیف برای تحریک عصب واگ در جهت از بین بردن وزوز گوش در افراد است. برای بررسی نحوه درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی بهتر است ابتدا تعاریف دقیقی در رابطه با وزوز و علائم آن و همچنین اطلاعاتی در رابطه با عصب واگ داشته باشیم، بنابراین توصیه می کنم این مقاله را تا انتها با دقت دنبال کنید.

درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی
وزوز گوش چیست؟ چگونه می توان با تحریک الکتریکی آن را درمان کرد؟

وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش عبارت است از هرگونه صدایی که ممکن است در مناطقی از سر یا گوش شنیده شود در حالی که صدای مربوطه (اغلب) هیچ گونه منشأ خارجی ندارد. این صدا ممکن این شبیه به صدای زنگ، ویز ویز کردن، فش فش کردن و یا صدایی شبیه به پیچیدن صدای باد در گوش باشد. صدای موجود می تواند در زمان های مختلف شدت یابد و یا همیشه به یک شکل به گوش برسد.

وزوز گوش گاه با انواعی از کم شنوایی همراه است و گاهی نیز به تنهایی رخ می دهد. ایجاد وزوز به عوامل مختلفی وابسته است که این عوامل عبارتند از: ضربات ناگهانی به سر و گوش، انسداد مجرای گوش به وسیله ی جرم، انواع عفونت گوش، قرار گیری در معرض صداهای بلند آن هم به مدت طولانی، افزایش سن و نیز به دلیل عوارض برخی داروها از جمله آنتی بیوتیک ها.

 

وزوز گوش چیست؟ روش های درمان وزوز گوش

 

تشخیص نوع و شدت وزوز گوش چگونه انجام می شود؟

در رابطه با تشخیص علت، نوع و میزان وزوز گوش می توان گفت که این کار از طریق ارزیابی های شنوایی مختلف در کلینیک های شنوایی سنجی، مطب پزشکان گوش و حلق و بینی و نیز طی انواع اسکن ها از ناحیه سر و گردن امکان پذیر است.

درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی چگونه انجام می شود؟

درمان وزوز نیز موضوعی است که از چندین جهت قابل بررسی می باشد. بسیاری از افراد معتقدند که درمان وزوز هیچگاه قطعی نیست و روش های درمانی وزوز فقط یکسری روش مدیریت و کاهش آن هستند و نه قطع کامل آن. خارج کردن جرم گوش، از بین بردن عفونت های گوش، قطع داروهایی که عوارض شان ایجاد وزوز است و مراقبت بیشتر از شنوایی، همه و همه عواملی هستند که تا حدودی به کاهش و مدیریت وزوز گوش فرد کمک می کنند. درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی عصب گوش (عصب واگ) نیز از جمله روش های درمانی وزوز است که در ادامه به آن می پردازیم.

درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی عصب واگ - جدیدترین روش درمان وزوز گوش
درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی عصب واگ – جدیدترین روش درمان وزوز گوش

 

عصب واگ چیست؟

عصب واگ، زوج دوازدهم اعصاب مغزی بوده که تحت عنوان طولانی ترین عصب مغز که از ساقه مغز تا اندام های داخلی شکم ادامه می یابد، شناخته می شود. این عصب تعداد بسیار زیادی از پیام های عصبی را از مغز به اندام های داخلی ارسال کرده و پاسخ اندام های داخلی را نیز به داخل مغز ارسال می کند و بسیاری از فعالیت های روزانه ما تحت تأثیر عصب واگ مغزی است. کارهایی از جمله تنظیم ضربان قلب، حرکات دستگاه گوارش، حرکات عضلانی دهان و تعرق بدن، همه و همه از جمله اعمالی هستند که عصب واگ به نوعی در انجام آنها نقش دارد.

 

سمعک زیمنس چیست؟ کمپانی زیمنس، برترین کمپانی در بین کمپانی های سازنده ی سمعک

 

روش انجام پروسه تحریک الکتریکی عصب واگ جهت درمان وزوز گوش
روش انجام پروسه تحریک الکتریکی عصب واگ جهت درمان وزوز گوش

 

آیا کرونا باعث کم شنوایی و وزوز کردن گوش می شود؟

درمان وزوز گوش با تحریک الکتریکی عصب گوش

تحریک الکتریکی عصب گوش (عصب واگ) در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله صرع و افسردگی بکار برده می شود؛ اما چندی پیش محققان به نتایجی دست یافتند که مطابق با آن، تحریک الکتریکی این عصب می تواند موجب کاهش میزان وزوز گوش و مدیریت آن شود. در این روش چندین الکترود بسیار ریز در نواحی مختلفی از مجرای گوش و گردن قرار داده می شود که هر کدام از این الکترود ها نوعی پالس ضعیف الکتریکی را به عصب واگ جمجمه ارسال می کنند. دانشمندان عملکرد این پالس های الکتریکی را این گونه تحلیل می کنند که این پالس ها می توانند یک نوع شوک را به ناحیه کورتکس مغز وارد کرده و آن را وادار به بازسازی بخش های دچار مشکل کنند و از این طریق به بهبود وزوز گوش کمک خواهند کرد. دوره ی درمانی این کار ممکن است چند هفته طول بکشد و در این مدت زمان عصب واگ بیمار باید چندین بار تحت تحریک پالس های الکتریکی ضعیف قرار گیرد.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − 3 =

درخواست مشاوره رایگان

فیلد های "(اجباری)" اجباری هستند