در مرکز ارزیابی شنوایی و تعادل ملاصدرا به تمامی افراد نیازمند دریافت سمعک مشاوره ای رایگان ارائه می شود تا بدین ترتیب این عزیزان علاوه بر آگاهی از وضعیت شنوایی خود بتوانند با کمک کارشناسان ما بهترین سمعک را برای بهبود شنوایی خود انتخاب کنند.
انتخاب نوع و تکنولوژی مناسب سمعک برای هر کاربر، کاملا وابسته به شرایط شنوایی، شرایط فیزیکی، سن، ویژگی های ارتباطی و اجتماعی زندگی کاربر است. هر چه تکنولوژی مورد استفاده در سمعک ها بالاتر باشد، قیمت آنها نیز بیشتر است. همانطور که در ابتدای مقاله نیز خواندید، انواع سمعک ها بر اساس تکنولوژی به چند دسته تقسیم می شوند: سمعک های آنالوگ، دیجیتال، هوشمند و فراهوشمند. لیست قیمت سمعک ها به همراه معرفی انواع سمعک های هر کدام از این سه دسته را در این قسمت می توانید مطالعه کنید.
سمعک های آنالوگ پشت گوشی اولین سمعک هایی بودند که پس از سمعک های جیبی وارد بازار شدند. به لحاظ قیمت، سمعک های آنالوگ، سمعک هایی هستند که قیمتشان کمی بیشتر از قیمت سمعک جیبی است؛ اما این سمعک ها هم مانند سمعک های جیبی بیشتر نقش آمپلی فایر را داشته و تنها صدا را تقویت می کنند. در واقع برای سمعک های آنالوگ صدای بلند و کم فرقی نمی کند و تمامی اصوات را مثل هم تقویت می کنند. محدوده قیمت سمعک های آنالوگ (اگر پیدا شوند!) حداکثر ۱ میلیون تومان می باشد. اما دیگر این سمعک ها در بازار جهانی جایی ندارند.
بعد از سمعک های آنالوگ، سمعک های دیجیتال بودند که وارد بازار جهانی شدند و تکنولوژی سمعک را مانند تمامی لوازمی که از آنالوگ به دیجیتال تغییر کرده بود، دگرگون کردند. این سمعک ها نسبت به سمعک های آنالوگ تقویت بهتری انجام می دادند و صدا را متناسب با افت شنوایی کاربر در فرکانس های مختلف تقویت می کردند. اما سمعک های دیجیتال هم با پیشرفت تکنولوژی پس از چند سال از رده خارج شدند و جای خود را به سمعک های هوشمند دادند. امروزه این سمعک ها سهم کمی از بازار جهانی سمعک را به خود اختصاص داده اند و محدوده ی قیمتی بین ۱ تا ۲ میلیون تومان دارند.
در واقع با خارج شدن سمعک های دیجیتالی از رده، سمعک های موجود در دنیا، سمعک های هوشمند و پس از آن هم سمعک های فراهوشمند بودند که دنیای سمعک را در اختیار خود گرفتند. این سمعک ها باز هم بیشتر از گذشته می توانستند کم شنوایی کاربر سمعک را پوشش دهند و فرد استفاده کننده از این سمعک ها صدای طبیعی تری دریافت می کند. از مهم ترین تفاوت این سمعک ها با سمعک های دیجیتالی قدرت تمرکز این سمعک ها روی محدوده گفتاری است تا کاربر گفتار واضح تری دریافت کند. خرید سمعک هوشمند امروزه به بودجه ای ما بین ۲ تا ۵ میلیون تومان نیاز دارد.
پس از سمعک های هوشمند، با پیشرفت بی نظیر کمپانی های سمعک، در نهایت سمعک های فراهوشمند وارد دنیای سمعک شدند. سمعک های فراهوشمند شامل تکنولوژی های فوق العاده ای نظیر مدار کاهش نویز محیط (سر و صدای محیط)، کاهش وزوز آزاردهنده گوش، اتصال مستقیم به گوشی موبایل و قابلیت تنظیم از راه دور هستند. نکته قابل توجه در مورد این سمعک ها بلوتوثی بودن آن هاست که قابلیت اتصال به موبایل و تلویزیون و سایر لوازم صوتی، همچنین تنظیم از راه دور را ممکن می سازد. سمعک های فراهوشمند امروزه ۵ میلیون تومان به بالا قیمت گذاری می شوند.
سمعک یکی از تکنولوژی هایی است که با ورودش کل دنیا را دگرگون کرده؛ هرچند برخی کمپانی های معتبر و بزرگ جهان مانند کمپانی زیمنس و ویدکس و اتیکن بنیانگذار صنعت ساخت سمعک بوده اند و در زمینه تولید سمعک های جدید و مدرن همواره پیشقدم هستند، اما امروز دیگر بازار جهانی تولید سمعک محدود به این چند کمپانی نیست و بیش از ۲۰ کمپانی مختلف در زمینه تولید سمعک فعال هستند.
طبیعتاً قیمت سمعک خوب شرکت های بنیانگذار سمعک به دلیل تکنولوژی برترشان، بودجه بیشتری نسبت به سمعک های کمپانی های نوپا می طلبد. در لیست قیمت سمعک گوش که بالاتر آورده شده است، خرید سمعک از برندهای معتبری مثل زیمنس، ویدکس، فوناک و… معیار قرار گرفته است.
قیمت سمعک دارای یک محدوده ی بسیار وسیع است و بنا به شرایط خاص هر کاربر، سمعک مناسب برای او با افراد دیگر متفاوت است. منظور از شرایط خاص هر فرد، میزان کم شنوایی، شکل کم شنوایی، شرایط فردی، محیط استفاده از سمعک، میزان تعریق فرد، وجود یا عدم وجود بیماری همراه و… می باشد. هدف از نوشتن این مقاله شرح این موضوع است که چرا قیمت برخی از سمعک ها گران تر از بقیه هستند و اینکه آیا گران بودن سمعک به معنی بهتر بودن آن است یا نه؟
نکته مهم اینجاست که تمام مواردی که در قیمت سمعک تاثیرگذار هستند، محدوده قیمت سمعک را مشخص می کند. یعنی لزوما سمعک های گران قیمت برای تمامی انواع کم شنوایی ها بهترین نوع از انواع سمعک ها نیستند. گاهی حتی یک سمعک آنالوگ می تواند نتیجه بهتری برای کاربر سمعک نسبت به سمعک فراهوشمند داشته باشد. در هنگام خرید سمعک گوش حتما موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:
قبل از اینکه تصمیم به خرید سمعک بگیرید و شروع به ارزیابی قیمت سمعک ها کنید، باید برای خود یک بودجه شخصی تعریف کنید. تازه اینجاست که برای شما گران قیمت بودن یا ارزان بودن معنی پیدا می کند. یکی از دلایلی که نمیتوانم قیمت سمعک ها را به صورت کاملاً دقیق به شما ارائه دهم این است که علاوه بر شرایط متفاوت افراد از جمله میزان کم شنوایی و شکل کم شنوایی و توانایی استفاده ی آن ها از تکنولوژی، میزان پشتیبانی مالی هر فرد نیز متفاوت است. منظورم از پشتیبانی مالی چیست؟
بیمه اجتماعی، بیمه های تکمیلی، بیمه ارائه شده توسط کارفرما و… یعنی ممکن است قیمت سمعک خاصی برای یک فرد مبتلا به کم شنوایی x تومان باشد، درحالیکه چون فرد دیگری از بیمه تکمیلی بهره می برد، همان سمعک را بتواند با هزینه کمتری تهیه کند.بهترین راه برای آگاهی از میزان بودجه ی اختصاص داده شده توسط بیمه ها به هزینه ی سمعک مطالعه ی مقاله ی “تعرفه بیمه های سمعک” است.
روزهایی که حتی افراد مبتلا به کم شنوایی خفیف مجبور به حمل دستگاه های بزرگی روی گوش خود بودند تا تنها چند دسی بل صدا برای آن ها تقویت شود، دیگر به پایان رسیده است. سمعک های مدرن بسیار پیشرفته، پیچیده، هوشمند و در مواردی دارای ظاهری نامرئی هستند. این سمعک ها در برابر شیپورهای عظیم الجثه ی قدیمی به هیچ عنوان قابل مقایسه نیستند. اما تنها اندازه ی سمعک ها نیست که دچار تحول شده است، بلکه تکنولوژی سمعک های جدید نیز دچار تحولی اساسی گردیده و کیفیت صدای سمعک امروزه بیشترین شباهت را به صدای طبیعی دارد.
کمپانی سمعک زیمنس مدعی است سمعک های جدید این کمپانی حتی در مواردی کیفیتی فراتر شنوایی طبیعی به مخاطب ارائه می دهند و کاربر سمعک را به تمام قابلیت هایی که یک سیستم شنوایی نرمال دارد، مجهز می سازند. در اینجا قصد معرفی چندین قابلیت جدید در سمعک های مدرن را به شما دارم. پیش از اینکه قابلیت سمعک های مدرن را برایتان توضیح دهیم، اشاره به یک نکته مهم خالی از لطف نیست و آن هم این است که تنها چیزی که با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی سمعک ها کمتر از سایر ویژگی ها تغییر کرده است، قیمت سمعک گوش است!
دستگاه های تقویت شنوایی قدیمی عمدتاً پشت گوش سوار می شدند و تمامی اصوات را به طور یکسان تقویت می کردند. این کار باعث می شد صداهای مزاحم برای کاربر به همان حدی برای او تقویت شوند که صداهای دلخواه. بدین ترتیب تشخیص گفتار برای کاربر سمعک بسیار سخت می شد و نه تنها سمعک به شنوایی فرد کمک نمی کرد، بلکه در مواردی باعث کم شنوایی او نیز می شد. یکی از علل بالاتر رفتن قیمت سمعک شارژی و سمعک های مدرن نسبت به گذشته همین قابلیت تقویت انتخابی است که به فرد امکان شنیدن دقیق گفتار اطرافیان را می دهد.
چندان دور نیست ایامی که سمعک ها تنها دارای یک سایز مشخص و یک سری ویژگی مشخص بودند. در آن ایام تنها کاری می شد برای تغییر شرایط انجام داد عادت کردن بود! اما امروزه تمامی سمعک ها متناسب با نیازهای فردی تجویز می شوند. چه بسا کاربری که مدام در گوش خود صدای سوت احساس می کند به سمعکی کاملاً متفاوت با فردی که در محیط های پر سر و صدا نیاز به تقویت بیشتری دارد، نیاز داشته باشد. همین عامل هم در قیمت سمعک های امروزی موثر است.
امروزه می توان گفت سمعک ها پس از تجویز، توسط ادیولوژیست برای کاربر “شخصی سازی” می شوند.
بنابراین باید به این نکته نیز توجه کنید که هرچه شما نیازهای خود را به طور دقیق تری مطرح کنید و ادیولوژیست شما نیز این نیازها را به طور دقیق تری شناسایی کند، خرید سمعک برای کمک به شنوایی شما موثرتر خواهد بود. بنابراین واضح است که میزان تسلط، مهارت، تجربه و دانش ادیولوژیست تجویزکننده ی سمعک برای شما و دقت او در تنظیم نیز در قیمت سمعک موثر است.
سمعک ها از نظر محل قرار گیری و شکل ظاهری به 3 دسته کلی سمعک پشت گوشی، سمعک داخل گوشی، سمعک رسیور داخل مجرای گوش (RIC) تقسیم می شوند، به طور کلی می توان گفت شکل ظاهری سمعک و محل قرارگیری آن فاکتوری است که تاثیر چندانی روی قیمت سمعک ها ندارد؛ زیرا چیپ (تراشه) استفاده شده در هر کدام از انواع سمعک ها بنا به تکنولوژی به کار رفته درون سمعک دارای قابلیت های مشابهی است؛ اما هر یک از 3 نوع سمعکی که در بالا گفته شد دارای مزایا و معایبی هستند که باعث می شوند گاهی قیمتشان با یکدیگر متفاوت باشد. برای مثال سمعک های پشت گوشی همگی بیش از یک میکروفون دارند و این ویژگی باعث می شود بتوانند صداها را بهتر از محیط اطراف جمع کنند و به مدار تقویت کننده سمعک بفرستند. در مقابل سمعک های داخل گوشی بسیار ظریف هستند و امروزه اغلب نامرئی!
ساخت سمعک های رسیور داخل مجرا از جدیدترین دستاوردهای صنعت سمعک سازی دنیاست. این سمعک ها دارای رسیوری هستند که جدا از بدنه سمعک بوده و درون قالبی به داخل مجرای گوش کاربر فرستاده می شود. نزدیک بودن رسیور به پرده گوش کاربر باعث می شود او شفاف ترین صدای ممکن را از سمعک دریافت کند. بنابراین خرید سمعک پشت گوشی ظریف با رسیور داخل مجرا مناسب کسانی است که صداها را واضح نمی شنوند. قیمت سمعک های رسیور داخل کانال به تکنولوژی برترشان قدری بیشتر از سایر انواع سمعک هاست.
قیمت سمعک نامرئی IIC در انواع مختلف بنا به طراحی منحصر به فردی که دارد و شرایطی که برای ساخت آن وجود دارد؛ ممکن است گران تر از سایر اندازه ها باشد. از طرفی سمعک نامرئی مدلی بسیار مدرن است؛ بنابراین این ظاهر تنها در سمعک های فوق پیشرفته قابل سفارش است. برخی از کمپانی های تولید از پرینتر ۳ بعدی و دستگاه هایی بسیار خاص و گران قیمت برای ساخت سمعک نامرئی استفاده می کنند تا سمعکی کاملا نامرئی که درون سایه مجرای گوش کاربر قرار خواهد گرفت، بسازند.
خرید سمعک داخل کانال نامرئی برخلاف سمعک های IIC تنها محدود به مدل های فوق پیشرفته و مدرن نیست. بلکه سمعک هایی که کمی قدیمی تر هستند هم قابل ساخت در سایز CIC هستند. بنابراین قیمت سمعک داخل کانال نامرئی دارای محدوده ی گسترده تری نسبت به سمعک های کاملا نامرئی (IIC) است و تعدادی از سمعک های ارزان تر را نیز شامل می شود.
صدف گوش در واقع گودی حول مجرای گوش است. در واقع سمعک های درون صدفی قدری بزرگتر از سمعک های داخل کانال نامرئی هستند. سایز بزرگتر این سمعک محدودیت مدلی را برای آن از بین می برد. بنابراین قیمت سمعک داخل گوش درون صدفی با قیمت انواع سمعک ها در سایزهای دیگر تفاوتی ندارد.
سمعک های پشت گوشی اولین سمعک هایی بودند که پس از ورود تکولوژی آنالوگ و دییجتال وارد بازار شدند. در واقع ابتدا سمعک های غول پیکر، سپس سمعک های جیبی و پس از آن سمعک پشت گوشی بودند که وارد بازار شدند. بنابراین قدمت سمعک هایی که دارای این ظاهر بودند بسیار بیشتر از سمعک های داخل گوشی و سمعک های رسیور داخل مجراست. همین قدمت باعث می شود سمعک های پشت گوشی شامل سمعک هایی با محدوده قیمتی گسترده تری نسبت سایز سمعک ها داشته باشند.
در حال حاضر بسیاری از بیمه ها، مبلغی را به عنوان کمک هزینه سمعک در نظر می گیرند. این مبلغ در بیمه های مختلف متفاوت بوده و حتی در یک بیمه خاص نیز بستگی به قرارداد آن بیمه با مرکز خدمت بیمه شونده دارد. کمک هزینه ای که بیمه ها برای تهیه سمعک به کاربر سمعک می دهند معمولا هر چند سال یک بار تجدید میشود. از این رو مرکز ارزیابی شنوایی و تعادل ملاصدرا جهت رفاه حال کاربران سمعک با بسیاری از بیمه های درمانی قرارداد دارد که کاربر سمعک بدون هیچ گونه مشکلی می تواند از آن بیمه برای دریافت خدمات و کسر هزینه سمعک استفاده کند.
توضیحات بیشتردر مرکز ارزیابی شنوایی و تعادل ملاصدرا به تمامی افراد نیازمند دریافت سمعک مشاوره ای رایگان ارائه می شود تا بدین ترتیب این عزیزان علاوه بر آگاهی از وضعیت شنوایی خود بتوانند با کمک کارشناسان ما بهترین سمعک را برای بهبود شنوایی خود انتخاب کنند.
جهت کاهش نگرانی کاربران سمعک و تایید صحت عملکرد این وسیله،کلیه سمعک های خریداری شده از مرکز ارزیابی شنوایی و تعادل ملاصدرا تا ۱۵ روز بدون پرداخت هیچ هزینه ای، به صورت کاملا رایگان قابل عودت می باشد.
در مرکز ارزیابی شنوایی و تعادل ملاصدرا، پس از دریافت سمعک، باتری مورد نیاز جهت استفاده یک سال کاربران به آنها اهدا می گردد و تمامی سمعک های ارائه شده دارای ۲ سال وارانتی و چندین سال خدمات پس از فروش خواهند بود.
یکی از مشکلات بسیاری از مراجعین ، عدم امکان مراجعه مجدد آنها جهت تنظیمات بعدی سمعک و یا دور بودن محل زندگی آنها از مرکز ملاصدراست که خوشبختانه این مرکز با دسترسی به آخرین تکنولوژیهای و دانش روز دنیا، این مشکل را نیز حل کرده است.
لطفا قسمت پایانی این مقاله را خوب و دقیق بخوانید؛ زیرا سوالاتی که در این قسمت مطرح شده اند، سوالاتی هستند که بسیاری از کاربران پیش از خرید سمعک مناسب باید پاسخ آن را بندانند. خواندن این مقاله و مقالات مشابه که در سایت قرار دارند به شما کمک خواهند کرد تا پاسخ این سوالات را پیش از خرید سمعک بیابید، اما اگر هم نتوانستید جواب درستی برای هر یک از سوالات زیر پیدا کنید، همان لحظه با کارشناسان و متخصصان کلینیک ملاصدرا ارتباط برقرار کنید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
بنا به شرایط زندگی من، چه سمعک هایی، با چه ویژگی های ظاهری برای من مناسب هستند؟
با بودجه ای که در اختیار دارم، خرید سمعک هایی از کدام مدل برایم مقدور است؟
آیا بیمه هزینه ی خرید سمعک های مرا متقبل خواهد شد؟
با خرید سمعک دقیقاً از چه امکاناتی بهره مند خواهم شد؟
آیا سمعک می تواند برای من نقش هندزفری را هم ایفا کند؟
سمعک تا چه حدی مشکل شنوایی مرا برطرف خواهد کرد؟
آیا قادر خواهم بود مانند فردی که شنوایی کاملاً سالمی دارد، صداها را بشنوم؟
بسیاری از کاربران سمعک پس از دریافت سمعک از کیفیت صدای گفتاری راضی نیستند، البته درصد بسیار زیادی از این نارضایتی به دلیل آسیب بسیار زیاد عصب شنوایی است که در برخی از موارد امکان تصحیح آن وجود ندارد. اما در باقی موارد سمعک هایی که تمرکز بیشتری بر روی تقویت صدای گفتاری دارند و صداهای زمینه ای را کمتر تقویت می کنند، کیفیت گفتاری بهتری را ارائه می دهند.
یکی از تکنولوژیهای بسیار برتر در سمعک ها، که اخیرا در سمعک های کمپانی زیمنس (سیگنیا) ارائه شده است، امکانی است که باعث می شود کاربر سمعک، صدای خود را طبیعی تربشنود.
سمعک ها بر اساس کیفیت صدای دریافتی توسط تلفن و موبایل متفاوت هستند و هرچه تکنولوژی آنها بالاتر باشد کیفیت صدای دریافتی از طریق تلفن نیز بهتر می شود.
یکی دیگر از مشکلات کاربران سمعک شنیدن واضح صدای تلویزیون و سایر وسایل صوتی و حتی شنیدن واضح تر صدای معلم در کلاس درس است، که هر چه تکنولوژی سمعک بالاتر باشد، امکان دسترسی به این امر سهل تر است.
یکی دیگر از امکاناتی که اخیرا در سمعک ها تعبیه شده است، امکان تنظیم سمعک از طریق اینترنت و از راه دور است کهاز طریق آن می توان مشکلات مربوط به رفت و آمد بسیاری از کاربران سمعک را حل کرد.
وزوز یکی از مشکلات همرا با کاهش شنوایی است. از این رو بسیاری از سمعک های پیشرفته دارای مدارات خاص کاهش وزوز هستند که می تواند در حل مشکل این بیماران بسیار کمک کننده باشد.