موسیقی یا سکوت؟ آیا گوش دادن به موسیقی واقعا به مطالعه کردن کمک می کند؟

موسیقی یا سکوت؟ آیا گوش دادن به موسیقی واقعا به مطالعه کردن کمک می کند؟

28 سپتامبر 2018

موسیقی به بسیاری از افراد کمک می کند که بتوانند چندکار را به صورت همزمان انجام دهند. با دیدن این گونه افراد این سوال در ذهن تداعی می شود: آیا گوش دادن به موسیقی در حین مطالعه خوب است؟

این سوالی از زمانی که انسان توانست موسیقی را به تمام کارهای روزمره اش اضافه کند، مطرح بوده است. نظرات مختلفی در مورد این موضوع وجود دارد؛ برخی معتقدند که سکوت تنها زمینه مناسب برای مطالعه است. با این وجود کدام یک بهتر است؟

 

آیا گوش دادن به موسیقی در هنگام مطالعه ایده مفیدی است؟

پاسخ این سوال تا حد زیادی به خود شخص و اینکه او چه نوع حواس پرتی هایی را می تواند تحمل کند، بستگی دارد. انسان ها با یکدیگر متفاوتند و سطوح تمرکز آن ها نیز با یکدیگر فرق می کند؛ بنابراین با اینکه افرادی وجود دارند که می توانند تمرکز خود هم به گوش دادن به موسیقی و هم به مطالعه معطوف کنند، برخی قادر به انجام این کار انجام نیستند. اما این موضوع هرگز از مزایایی که گوش دادن به موسیقی برای انسان دارد نمی کاهد. برای افرادی که همزمان با مطالعه کردن از شنیدن موسیقی نیز لذت می برند، نویز پس زمینه می تواند خلق و خو، حافظه و آستانه تحمل را بهبود ببخشد.

از آنجایی که آنها به چیز لذت بخشی گوش می دهند، بیشتر مشتاقند تا تمرکز خود روی کاری که در حال انجام دادن آن هستند، بگذارند. این باعث می شود تا آنها به مدت طولانی تری مطالعه کنند و در انتهای ساعت مطالعه خود به میزان کمتری احساس خستگی کنند. موسیقی همچنین می تواند اضطراب و استرس را کاهش دهد که موجب افزایش روحیه و سلامت روان شنونده می شود.

پس بطورکلی میتوان گفت:

استرس را کاهش می دهد

و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد.

می تواند به شما انگیزه دهد

می تواند تمرکز را افزایش دهد

می تواند به شما در حفظ اطلاعات جدید کمک کند

چگونه می تواند آسیب برساند همه افراد موسیقی را برای کارهایی که نیاز به تمرکز دارند مفید نمی دانند!

می تواند حواس شما را پرت کند

می تواند تأثیر منفی بر حافظه کاری داشته باشد حافظه کاری به اطلاعاتی اشاره دارد که برای حل مسئله، یادگیری و سایر کارهای شناختی استفاده می کنید.

می تواند درک مطلب را کاهش دهد

گوش دادن به موسیقی در هنگام مطالعه خوب است یا بد؟

گوش دادن به موسیقی در هنگام مطالعه خوب است یا بد؟

 

چه نوعی از موسیقی بهترین نوع آن است؟

برای افرادی که در هنگام مطالعه از موسیقی لذت می برند، تفاوت بسیاری بین  موسیقی بی کلام و ترانه ها وجود دارد. بسیاری موافقند که ترانه ها تمرکز بر روی خواندن کلمات را دشوار می کند، بنابراین موسیقی بی کلام انتخاب بهتری برای زمان مطالعه است. با این حال، برخی از افراد زمانی که مطالعه می کنند، به کلمات و متن ترانه ها توجه نمی کنند.

 

ترانه یا موسیقی بی کلام؟

مطالعات نشان می دهد که افرادی که با گوش دادن به ترانه مطالعه می کنند، اطلاعات کمتری از آنچه که خوانده اند، دریافت می کنند؛ در حالی که موسیقی بی کلام منجر به نتایج بهتری می شود. این آزمایش ها همچنین نشان می دهد که موسیقی آرام از موسیقی های خشن مانند سبک راک  یا متال مفیدتر است. به همین دلیل بهتر است موسیقی آرام تری را برای مطالعه انتخاب کنید.

موسیقی چگونه بر شنوایی شما تأثیر می گذارد؟ صدای بلند می تواند به سلول ها و غشاهای حلزون صدمه بزند. گوش دادن به صدای بلند برای مدت طولانی می تواند سلول های مویی گوش را بیش از حد تحت فشار قرار دهد که می تواند باعث مرگ این سلول ها شود. کم شنوایی تا زمانی که قرار گرفتن در معرض ادامه دارد پیشرفت می کند. اثرات مضر ممکن است حتی پس از قطع قرار گرفتن در معرض نویز ادامه یابد

نتایج هم چنین به ارتباط منفی بین تمرکز و موسیقی با صدای بلند اشاره می کنند. صدای بلند موسیقی می تواند منجر به کم شنوایی شود؛ بنابراین توصیه می شود شنوندگان با صدای مناسب موسیقی موردنظر را گوش کنند. بسیاری از جوانان سلامت شنوایی خود را نادیده می گیرند، بنابراین توصیه می شود آزمون های ارزیابی شنوایی به صورت منظم انجام شود. این تست ها می توانند مشکلات شنوایی و وزوز گوش ناشی از سر و صدای زیاد و تمام مشکلات مربوط به حوزه شنوایی را تشخیص دهند.

 

به اشتراک بگذارید

دسترسی به سایر پست ها

قیمت سمعک | راهنمای خرید سمعک

قیمت سمعک | راهنمای خرید سمعک

خرید سمعک با قیمت مناسب اگر قصد خرید سمعک با قیمت مناسب را دارید و میخواهید با بودجه مورد نظر ...

21 اکتبر 2023
کاشت حلزون شنوایی چه تاثیری دارد؟

کاشت حلزون شنوایی چه تاثیری دارد؟

مقدماتی در ارتباط با کاشت حلزون شنوایی افرادی که دچار کم شنوایی شدید هستند و به وسیله سمعک نیز ...

20 ژوئن 2023
انواع سردرد و ۵ راهکار اساسی برای درمان آن

انواع سردرد و ۵ راهکار اساسی برای درمان آن

سردرد خود را شناسایی کنید بدانید از کدام نوع است و چه راهکارهایی برای درمان آن وجود دارد. سردرد ...

17 ژوئن 2023
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها