تعویض فیلتر سمعک | آموزش بهترین روش نگهداری از سمعک

تعویض فیلتر سمعک | آموزش بهترین روش نگهداری از سمعک

یک سمعک از بخش های متفاوتی تشکیل شده است. بطور کلی، گیرنده ی صدا (میکروفون)، تقویت کننده ی صدا (آمپلی فایر)، پخش کننده ی صدا (رسیور)، باتری، پوسته سمعک و… از اجزای اصلی سمعک ها می باشند اما در سمعک های داخل گوشی و سمعک های رسیور داخل کانال (سمعک RIC) یک جزء دیگر بنام وکس گارد یا فیلتر سمعک نیز وجود دارد. فیلتر سمعک هرچند وقت یکبار باید تعویض گردد. در این مقاله به آموزش تعویض فیلتر سمعک، انواع آن و چگونگی نگهداری از بهترین سمعک به بهترین شکل ممکن خواهیم پرداخت.

چگونگی تعویض فیلتر سمعک

انواع محافظ جرم در سمعک های مختلف

فیلتر سمعک (وکس گارد) چیست؟

یکی از مشکلات آن دسته از افراد که از سمعک های داخل گوشی یا سمعک های رسیور داخل کانال (سمعک RIC) استفاده می کنند، خطر خرابی سمعک به وسیله ی جرم گوش می باشد. میزان جرم گوش در افراد مختلف متفاوت و اجتناب ناپذیر است. به همین علت تمیز کردن مرتب سمعک از جمله اصول مراقبت از سمعک توسط بیمار می باشد.

یکی از راه های تمیز کردن سمعک، تعویض فیلتر سمعک شارژی یا همان وکس گارد است.

وکس گارد نوعی فیلتر است که از ورود جرم گوش به داخل رسیور سمعک جلوگیری کرده اما مانع عبور صدا نمی شود.

خود فیلتر سمعک یا همان وکس گارد نیز هرچند وقت یکبار توسط جرم گوش مسدود شده و نیاز به تعویض دارد که در ادامه به اصول تعویض آن خواهیم پرداخت. یک نکته بسیار مهم برای کاربرانی که صدای سمعک هایشان قطع شده است توجه به موارد زیر است:

در صورتی که سمعک شما آسیب ندیده است و نیاز به تعمیر ندارد، در ۲ حالت ممکن است صدای آن قطع شود.

۱- باتری سمعک تمام شده است.

۲- وکس گارد سمعک با جرم گوش پر شده است.

نکته ی مهم دیگری که در رابطه با جرم گوش وجود دارد، این است که شما همیشه قادر به دیدن جرم گوش نخواهید بود. چرا که نوع دیگری از جرم گوش توسط سلول های جرم ساز گوش ما تولید می شوند که توسط چشم غیر مسلح قابل رویت نیستند. پس دفعه ی بعدی که با قطع صدای سمعک هایتان مواجه شدید، قبل از اینکه آن را برای تعمیر بفرستید، حتماً این ۲ کار را انجام بدهید.

 

۶ روش تمیز کردن جرم گوش در خانه

 

زمان تعویض فیلتر سمعک (وکس گارد)

از آنجایی که میزان جرم گوش در افراد مختلف متفاوت است، زمان تعویض محافظ جرم در این افراد نیز ممکن است متفاوت باشد. مثلاً در یک فرد ممکن است جرم گوش آنقدر زیاد باشد که فیلتر سمعک هر هفته نیاز به تعویض داشته باشد اما در فرد دیگر میزان جرم گوش آنقدر کم باشد که پس از گذشت چند ماه نیز، فیلتر نیازی به تعویض نداشته باشد اما بطور کلی توصیه می شود که حداقل ماهی یکبار تعویض محافظ جرم انجام گردد تا خطر خرابی رسیور سمعک توسط جرم گوش تا حد زیادی کاهش یابد.

اکثر افراد با نگاه کردن دقیق به فیلتر سمعک خود می توانند تشخیص دهند که زمان تعویض آن فرا رسیده یا خیر. در واقع اگر سوراخ های ریز فیلتر سمعک توسط جرم کیپ شده باشند، مشخص است که زمان تعویض محافظ جرم فرا رسیده است.

 

نحوه تعویض فیلتر سمعک به کمک آچار

نحوه تعویض محافظ جرم به کمک آچار

چگونگی تعویض فیلتر سمعک

تعویض محافظ جرم سمعک کار سختی نیست اما بسیاری از سالمندان ممکن است به دلیل ضعف بینایی یا لرزش دست و… نتواند این کار را انجام دهند؛ که معمولاً توصیه می شود این افراد تعویض وکس گارد را به فرد دیگری از اعضای خانواده بسپارند.

فیلتر سمعک یک قطعه بسیار ریز پلاستیکی است که در سر یک میله پلاستیکی ظریف قرار گرفته. در واقع در یک سر میله ی پلاستیکی یک فیلتر جدید سمعک قرار گرفته و از سر دیگر میله پلاستیکی، برای برداشتن فیلتر قدیمی استفاده می شود. پس میله پلاستیکی را از بسته بندی جدا کرده، با یک سر آن فیلتر قدیمی را درآورده و با سر دیگر که فیلتر جدید روی آن قرار دارد، اقدام به تعویض فیلتر کنید.

 

جرم گوش چیست؟ علائم، عوارض و علل جرم گرفتگی گوش

 

تعویض وکس گارد سمعک در کلینیک ملاصدرا

همانطور که در طول مقاله گفتیم، تعویض محافظ جرم (وکس گارد) کار سختی نیست اما برای آن دسته از سالمندانی که در این امر دچار مشکل هستند، تعویض محافظ جرم در کلینیک ملاصدرا بصورت رایگان انجام می گیرد. همچنین خرید سمعک و انواع فیلتر سمعک برای سمعک های مختلف نیز در کلینیک ملاصدرا امکان پذیر می باشد.

به اشتراک بگذارید

دسترسی به سایر پست ها

مراحل تجویز سمعک؛ روند تجویز و تنظیم سمعک

مراحل تجویز سمعک؛ روند تجویز و تنظیم سمعک

کم‌شنوایی می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی شما بگذارد. این اختلال می‌تواند در تعاملات ...

18 آوریل 2024
سمعک چیست؟ انواع و اجزای سمعک

سمعک چیست؟ انواع و اجزای سمعک

آیا کم‌شنوایی به‌ معنای خداحافظی همیشگی با اصوات دلنشین زندگی است؟ قطعاً خیر! در دنیای ...

11 آوریل 2024
انواع روش های شستشوی گوش | مزایا و عوارض

انواع روش های شستشوی گوش | مزایا و عوارض

تجمع جرم گوش می‌تواند علائمی مانند اختلال در شنوایی، سرگیجه و حتی گوش درد ایجاد کند، بنابراین ...

9 آوریل 2024
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Poznaj więcej
2 روز قبل

Outstanding feature