شستشوی گوش با ساکشن+ مزایا و عوارض

ساکشن یا شستشوی گوش

فهرست محتوای مقاله

آیا ساکشن گوش با شستشوی گوش تفاوت دارد؟ اگر شما نیز به دنبال روش مناسب تمیز کردن گوش خود هستید، بهتر است انواع روش‌های شستشوی گوش را بشناسید. در واقع شستن گوش به دو شکل انجام می‌شود که عبارتند از شستشو و ساکشن گوش. اما اینکه چه کسانی به ساکشن احتیاج دارند و چه زمانی باید انجام شود را در ادامه پاسخ می‌دهیم. پس با ما باشید تا به طور دقیق، موارد کاربرد تا مزایای ساکشن و عوارض آن را با هم بررسی کنیم.

 ساکشن گوش چگونه انجام می‌شود؟

از آنجایی که ساکشن گوش با استفاده از یک دستگاه بسیار دقیق و بدون هیچ گونه دردی انجام می‌شود، می‌توان گفت یکی از راحت‌ترین روش‌‌ها برای تمیز کردن جرم‌های گوش است. اگر گاهی احساس می‌کنید که دچار کم شنوایی شده‌اید یا اینکه تجمع جرم باعث ایجاد صداهایی در گوش شما شده است، ممکن است نیاز به ساکشن داشته باشید. دستگاه ساکشن بسیار دقیق است و یک مجرای خروج مشخص دارد که جرم گوش را به درون مخزن دستگاه مکش می‌کند.

ساکشن به این شکل انجام می‌شود که سری دستگاه به درون گوش وارد شده، جرم اضافی درون گوش را شناسایی و از مجرای دستگاه خارج می‌کند. روش ساکشن گوش بسیار راحت است و شما در طول فرآیند ساکش متوجه کوچکترین درد یا فشاری نخواهید شد. فراموش نکنید که قبل از ساکشن پزشک شما قطره‌ای را تجویز می‌کند که باید برای مدتی از آن استفاده کنید و سپس برای انجام شستشوی گوش با ساکشن مراجعه کنید. استفاده از این قطره باعث نرم شدن جرم‌ها در طول زمان می‌شود که سپس هنگام انجام ساکشن به راحتی از جداره‌های داخلی گوش جدا خواهند شد.

ساکشن گوش برای کودکان

به دلیل دقت و راحتی زیاد ساکشن گوش، این روش یکی از راه‌های محبوب برای تمیز کردن جرم گوش کودکان است. گاهی دلیل اصلی بهانه گیری کودکان و دست کشیدن به گوش و اطراف آن در سنین کم ممکن است ناشی از تجمع زیاد جرم یا سفت شدن جرم گوش باشد. متاسفانه روش‌های خانگی شستشوی گوش کودکان یا تمیز کردن با گوش ‌پاک‌کن توسط والدین، نه تنها باعث تمیزی گوش نمی‌شود، بلکه گاهی موجب می‌شوند که جرم‌های گوش فشرده‌تر شوند یا موقعیت انواع جرم در گوش تغییر یابند.

بنابراین توصیه می‌شود که به‌هیچ‌عنوان برای خشک کردن یا تمیز کردن گوش کودکان خود از گوش پاک‌کن و دستمال کاغذی استفاده نکنید و اگر متوجه علائمی چون کم شنوایی کودک، احساس خارش یا درد گوش شدید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. اگر نیازی به تمیز کردن وجود داشته باشد، پزشک  به راحتی و با استفاده از دستگاه ساکشن، این کار را انجام می‌دهد.

ساکشن جرم گوش کودک

 مزایای شست و شوی گوش با ساکشن

چرا ساکشن مفید است؟ کافی است یک بار تجربه انجام شست و‌ شوی گوش با ساکشن را داشته باشید تا خودتان به انواع مزیت ساکشن گوش را در مقایسه با انواع دیگر شست‌و شوی گوش پی ببرید. به‌طورکلی، برخی از مزایای شستشوی گوش شامل موارد زیر است:

  • ریسک پایین آسیب به گوش با ساکشن: دستگاه ساکشن به قدری دقیق است که کوچکترین آسیبی به گوش شما نمی‌رساند و کاملا ایمنی است.
  • سرعت انجام ساکشن گوش: عملکرد دستگاه به شکلی است که می‌تواند در طول چند دقیقه جرم را در قسمتی مشخص از گوش تخلیه کند. بنابراین در یک نوبت مراجعه به پزشک و در زمانی کمتر از حدود 20 دقیقه می‌توانید جرم گوش را کاملا از بین برید.
  • دقت بالای ساکشن گوش و جلوگیری از ایجاد عفونت: پزشک با استفاده از دستگاه ساکشن می‌تواند جرم را به سرعت تشخیص دهد و بسیار دقیق از گوش خارج کند. این روش با تدابیر بهداشتی لازم انجام می‌شود بنابراین گوش در معرض خطر عفونت قرار نمی‌گیرد.
  • افزایش شنوایی: گاهی کاهش شنوایی فرد یک دلیل بسیار ساده دارد که ناشی از تجمع جرم در گوش است. در چنین مواردی ساکشن گوش در مدت زمان کوتاهی قدرت شنوایی فرد را با زدودن موم‌های گوش افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: عوارض شستشوی گوش

عوارض ساکشن گوش

مانند هر روش دیگری، ساکشن گوش نیز بدون عوارض نیست و ممکن است به طور موقت دچار علائم  مختصری شوید. به هر حال، لازم است بدانید وجود جرم در گوش باعث حفاظت از گوش شما می‌شود و با برداشتن موم و جرم‌هایی که سطح داخلی گوش را فراگرفته‌اند، شاهد برخی واکنش‌های گوش خواهید بود، که ممکن است به شکل زیر بروز یابند:

  • خروج مایعی شفاف از گوش: چنین عارضه‌ای کاملا موقت است و بعد از مدتی به خودی خود برطرف خواهد شد.
  • احساس گزش اندک در مجرای داخلی گوش: اگر با چنین مشکلی مواجه شدید نیز کاملا طبیعی است و اصلا جای نگرانی وجود ندارد.
  • کم و زیاد شدن موقت شنوایی: با جابجایی و حذف جرم‌های گوش توسط دستگاه ساکشن، ممکن است تا مدتی تغییراتی را در شنوایی خود احساس کنید که در مدت کوتاهی به حالت نرمال بازمی‌گردد.
  • قرمزی و خارش گوش: اگر بعد از ساکشن گوش، دچار خارش و التهاب پوست شدید، بهتر است با پزشک خود در میان بگذارید.

عوارض ساکشن گوش

مراقبت‌های بعد از ساکشن گوش

اما بعد از شست‌و‌شوی گوش با ساکشن، چه کاری لازم است انجام دهیم؟ معمولا توصیه می‌شود که موارد زیر رعایت شوند تا شخص در معرض خطر عفونت گوش قرار نگیرد:

  • از رفتن به استخر، استفاده از سونا و جکوزی بعد از ساکشن اکیدا خودداری کنید.
  • هر گونه جسم خارجی و حتی گوش پاک کن را وارد گوش خود نکنید زیرا ممکن است آلوده باشند و با این کار گوش شما در معرض عفونت جدی قرار می‌گیرد.
  • بهتر است بعد از ساکسن گوش به مدت 24 الی 48 ساعت استحمام نکنید که آب وارد گوش نشود. اگر لازم است بدن یا موهای‌تان را شستشو دهید، اطراف گوش را با استفاده از یک پارچه یا حوله تمیز به گونه‌ای بپوشانید که هیچ آبی به مجرای گوش نرسد.
  • سعی کنید تا چند روز از گوش دادن به موزیک با صدای بلند خودداری کنید زیرا باعث تحریک و نارحتی گوش خواهد شد.
  • اگر دچار عوارضی چون سرگیجه، تب یا تهوع شدید، سریعا به پزشک خود مراجعه کنید.

سوالات متداول 

  • آیا ساکشن گوش دردناک است؟

خیر، ساکشن گوش اصلا دردناک نیست، تنها ممکن است فشاری جزئی را در اثر ورود دستگاه به گوش احساس کنید که کاملا موقت است.

  • تفاوت ساکشن گوش با شستشوی گوش چیست؟

ساکشن دستگاهی کاملا دقیق و پیشرفته است که در بیشتر مواقع از این روش برای تخلیه جرم درون گوش استفاده می‌شود، اما زمانی که پزشک تشخیص دهد جرم یا موم سفت و فشرده است ممکن است از روشی مانند شستشوی گوش با آب و سپس تخلیه جرم استفاده کند.

  • ساکشن گوش برای چه افرادی مناسب است؟

شستشو با ساکشن مناسب همه افراد در گروه‌های سنی متفاوت مانند کودکان و سالمندانی است که با مشکل ازدیاد جرم در گوش مواجه هستند. این مشکل می‌‌تواند به شکل درد و فشار در گوش یا کم شنوایی بروز کند.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 19 =

درخواست مشاوره رایگان

فیلد های "(اجباری)" اجباری هستند