بد شکلی گوش نوزادان | جراحی آترزی گوش و درمان بد شکلی

بد شکلی گوش

فهرست محتوای مقاله

دوران جنینی، دوران رشد و نمو هر یک از اعضای بدن است. اعضای مختلف بدن در ماه های مختلف جنینی به وجود آمده و به مرور رشد و تکامل می یابند. در این شرایط برخی از این اعضا به دلایل مختلف ممکن است از رشد و نمو باز مانده باشند و یا رشد و تکامل آنها بطور کامل صورت نگرفته باشد. گوش های جنین نیز از این قاعده مستثنی نیستند و ممکن است به دلایل مختلف در زمان جنینی بطور کامل رشد نکرده باشند و اصطلاحاً نوزاد به بد شکلی گوش مبتلا باشد. البته این نکته را نیز باید مد نظر قرار داد که بد شکلی گوش فقط مادرزادی نیست و گاهی ممکن است بعد از تولد و در بزرگسالی نیز به دلیل ضربه به گوش و تروما اتفاق افتاده باشد. در ادامه این مقاله به بررسی انواع بد شکلی گوش، عوارض و درمان آن خواهیم پرداخت.

بد شکلی گوش نوزاد
بد شکلی گوش نوزاد

انواع بد شکلی گوش

بد شکلی گوش در کودکان و بزرگسالان انواع مختلفی دارد که عبارتند از آترزی گوش، میکروتیا (میکروشیا) ، آنوتیا (آنوشیا)، گوش کشیده، گوش بادبزنی، گوش گل کلمی، گوش کشتی گیران، گوش پنهان و گوش آویزان.

مثلا در تعریف آترزی گوش می توان گفت:

نوعی از بدشکلی گوش است که طی آن ممکن است بخش های ظاهری و بیرونی گوش هیچ مشکلی نداشته باشند اما گوش، فاقد کانال و مجرای خارجی است.

این موضوع میتواند باعث ایجاد انواعی از کم شنوایی انتقالی در فرد بشود.

میکروتیا (میکروشیا) و آنوتیا (آنوشیا) نیز انواعی از بدشکلی گوش هستند که ممکن است به نسبت دیگر انواع بدشکلی ها، عمومیت بیشتری داشته باشند. در میکروشیا، لاله گوش کوچک است اما تاثیر چندانی در شنوایی فرد ندارد و تنها یک مشکل ظاهری است اما آنوشیا به حالتی گفته می شود که در آن فرد فاقد لاله و بخشی از مجراست که این موضوع ممکن است به ایجاد کم شنوایی در فرد بینجامد.

گوش بادبزنی یا همان گوش برجسته نیز نوعی از بدشکلی گوش در افراد است که به وفور یافت می شود. در این نوع از بدشکلی، گوش های فرد بیش از 2 سانتی متر از سر او فاصله دارند و حالت بیرون زده دارند.

نوع دیگری از انواع بدشکلی گوش، گوش پنهان است که طی آن غضروف گوش توسط لایه ای از پوست پوشانده شده و نتوانسته بیرون بزند.

نکته دیگر آن است که برخی از انواع بدشکلی ها، مادرزادی نبوده و ممکن است به علت سهل انگاری فرد به وجود آمده باشند. مثلا در مورد گوش آویزان، فرد به مدت طولانی از گوشواره های سنگین استفاده کرده و لاله گوش در او به طرف پایین کشیده شده است.

نوع آخر بدشکلی گوش که در اینجا به آن اشاره می کنیم، گوش گل کلمی یا اصطلاحاً همان گوش کشتی گیران است که طی شکستگی های ممتد لاله گوش و عدم فرصت برای ترمیم یافتگی آن به وجود آمده است.

 

دانستنی های سیستم شنوایی – علائمی که نشان از وجود کم شنوایی دارد.

 

درمان بد شکلی گوش

درمان بدشکلی گوش به دو روش جراحی و غیر جراحی امکان پذیر است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.

روش غیر جراحی فقط برای بخشی از انواع بدشکلی های گوش مناسب است و بسیاری از بدشکلی ها فقط با درمان جراحی از بین می روند. مثلا در درمان گوش های بادبزنی میتوان نوزادی که در ماه های اولیه تولد است را به سمت گوش ها خواباند و هرچند ساعت گوش را عوض کرد. غضروف های نوزاد در این سن شکل پذیر بوده و میتوان تا حد زیادی این مشکل را در ماه های اولیه تولد از بین برد.

برای برخی دیگر از مشکلات بدشکلی گوش، انواعی از آتل ها نیز بعنوان درمان غیر جراحی می‌توانند مناسب باشند.

درمان‌های جراحی برای آن دسته از کودکانی مناسب است که پزشک پس از کنترل و چکاپ کامل به این نتیجه رسیده باشد که نمی‌توان با آتل و قالب گیری گوش آن را به حالت طبیعی برگرداند. بنابراین لازم است برای رفع این ناهنجاری با یک پزشک جراح فوق تخصص پلاستیک و زیبایی ملاقات شده و بد فرمی گوش نوزاد به وسیله جراحی درمان شود.

چه کسانی کاندید عمل جراحی بد شکلی گوش هستند؟

افرادی که بدشکلی گوش منجر به ایجاد کم شنوایی در آنان شده و یا به هر دلیل از شکل ظاهری گوش خود راضی نیستند، می‌توانند تحت جراحی اتوپلاستی قرار گیرند.

بد شکلی گوش
بد شکلی گوش

سمعک مخصوص افراد مبتلا به بد شکلی گوش

عمل جراحی بد شکلی گوش را نمی توان در هر شرایط سنی انجام داد و برای انجام آن محدودیت سنی وجود دارد. حال ممکن است فرد مبتلا به بدشکلی گوش، دارای کم شنوایی نیز باشد و در این شرایط نمی توان صبر کرد تا فرد به سن جراحی بد شکلی گوش برسد و بعد برایش خرید سمعک را توصیه کرد. برای این افراد، استفاده از سمعک های استخوانی BAHA، سمعک های تلی و هدباندی و سمعک های عینکی توصیه می شود.

 

سمعک عینکی چیست؟ آیا به کمک این تکنولوژی می توانم سمعک هایم را از دید اطرافیان پنهان کنم؟

 

سمعک مخصوص بد شکلی گوش (سمعک BAHA)

سیستم سمعک های مخصوص بد شکلی گوش یا همان سمعک BAHA از 3 جز تشکیل شده است. در این سمعک ها صدا مستقیماً از طریق جمجمه قسمت حلزونی را تحریک می کند. در واقع این سمعک ها درصورت وجود آسیب در گوش خارجی و میانی نیز می‌توانند وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

شیوع بدشکلی گوش در نوزادان

شیوع بدشکلی گوش در نوزادان حدود 1 تا 5 کودک در بین 20000 کودک متولد شده است.

شیوع بدشکلی گوش در میان نوزادان پسر بیشتر از نوزادان دختر است و در بسیاری از موارد این بدشکلی گوش بصورت یکطرفه رخ می دهد.

زایده اضافی در قسمت جلوی گوش، نوعی از بد شکلی گوش
زایده اضافی در قسمت جلوی گوش

جراحی زیبایی بد شکلی گوش

در بسیاری از موارد بد شکلی گوش، مجرا و بخش داخلی گوش آسیب ندیده و آسیب فقط در بخش بیرونی گوش است و می‌ توان با انجام عمل جراحی آن را برطرف کرد. این جراحی دارای محدودیت سنی بوده و معمولاً برای انجام آن باید تا 5 سالگی کودک صبر کرد.

 

آشنایی اولیه با سمعک – دیده شدن سمعک، دغدغه همیشگی کاربران

 

بازسازی لاله گوش

بطور کلی 3 روش مرسوم برای انجام بازسازی لاله ی گوش وجود دارد.

– روش اول، استفاده از غضروف های دنده برای بازسازی لاله ی گوش.

– روش دوم استفاده از لاله های گوش مصنوعی.

– روش سوم استفاده از لاله ی گوش با تکنولوژی اسکن 3 بعدی و ساخت آن با سلول هاي بنيادي در آزمایشگاه

 

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − یک =

درخواست مشاوره رایگان

فیلد های "(اجباری)" اجباری هستند