لنز گوش چیست ؟ | نحوه ی کارکرد، مزایا و معایب و عوارض آن

لنز گوش چیست ؟ | نحوه ی کارکرد، مزایا و معایب و عوارض آن

لنز گوش چیست ؟ نحوه ی کارکرد آن و مزایای و معایب آن چیست ؟ انواع مختلفی از سمعک در بازار موجود است که لنز گوش نیز نوعی از آنهاست. در این مقاله در این باره بیشتر بخوانید.

همانطور که در مقالات گذشته اشاره شد، سمعک های مرسوم در کل دنیا از سه بخش اصلی یعنی بلندگو (رسیور)، دریافت کننده اصوات (میکروفون) و آمپلی فایر (تقویت کننده) تشکیل شده اند.

ساز و کار سمعک های مرسوم به این شکل است که میکروفون امواج صوتی محیطی را دریافت کرده و سپس اصوات دریافت شده را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند.

تقویت کننده که آمپلی فایری با تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ است، سیگنال های الکتریکی دریافت شده از میکروفون را تقویت می کند و به بلندگو یا رسیور تحویل می دهد.

رسیور، سیگنال های الکتریکی را به امواج صوتی تبدیل کرده و به گوش انسان انتقال می دهد. این مکانیسم سمعک های مرسوم در کل دنیا بود، اما امروزه نوع جدیدی از سمعک ها با نام سمعک لیزری یا همان لنز گوش وارد بازار شده که با سمعک های مرسوم تفاوت هایی دارد.

برای اینکه بدانید این نوع لنز چیست ؟ اجزای آن چگونه کار می کنند و مزایا و معایب آن چه چیزهایی هستند، توصیه می کنم این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

حتما بخوانید: سمعک شارژی

 

لنز گوش

لنز گوش

سمعک چیست؟ از چه قسمت هایی تشکیل شده و چگونه کار می کند؟

لنز گوش چیست ؟

در واقع سمعک لیزری از ۳ بخش اصلی تشکیل شده است. بخش اول شامل آن قسمتی است که در خارج از گوش و پشت لاله قرار می گیرد و وظیفه جمع آوری صدا، تبدیل آن به پالس های الکتریکی و انتقال آن به داخل گوش را برعهده دارد. بخش دوم سمعک لیزری یا همان لنز گوش شامل قسمتی است که مجهز به سیستم مادون قرمز می باشد.

در واقع در این بخش، انرژی پالس های الکتریکی به امواج نوری تبدیل شده و به نوعی به پرده ی گوش (که بخش سوم سمعک روی آن قرار می گیرد) ساطع می شود. بخش سوم و مهم ترین بخش لنز، بخشی است که روی پرده گوش قرار می گیرد، این بخش امواج نوری را به امواج مکانیکی تبدیل کرده و منجر به ارتعاش پرده ی گوش خواهد شد.

آیا همه افراد می توانند از لنز گوش استفاده کنند؟

افراد مبتلا به کم شنوایی حسی عصبی که کم شنوایی آنها از نوع ملایم تا شدید بوده، مجرای گوش نرمال و پرده ی گوش سالم داشته باشند، می توانند از سمعک لیزری استفاده کنند.

 

مزایای استفاده از لنز گوش چیست ؟

اولین و مهم ترین مزیت لنز گوش نسبت به سمعک های مرسوم، محدوده ی فرکانسی ای است که لنز آن پوشش می دهد. این محدوده فرکانسی گسترده تر و وسیع تر از سمعک های مرسوم بوده و موجب افزایش وضوح و شفافیت صدا خواهد شد. در واقع، صدای رسیده از طریق سمعک لیزری، واقعی تر و طبیعی تر از صدای سمعک های معمولی است.

علت دیگر وضوح بالای صدای لنز گوش این است که این تکنولوژی بر خلاف سمعک کاملاً با ارگان های شنوایی گوش انسان سر و کار دارد و نقش هیچ کدام از آن ها را بازی نمی کند. بر خلاف سمعک های مرسوم که سعی می کنند با ایجاد تمایز فرکانسی قدری آسیب وارد شده به سلول های مویی گوش داخلی را جبران کنند.

محدودیت استفاده از لنز گوش چیست؟

همانطور که در پاراگراف قبل گفتیم، لنز گوش سعی می کند از ارگان های شنوایی موجود در گوش استفاده کند و خودش نقش جبرانی برای هیچ یک از آنها ندارد. بلکه تنها یک تقویت کننده و کمک کننده است. بنابراین این تکنولوژی برای افرادی کاربرد دارد که آسیب وارد شده به سیستم شنوایی چندان جدی نباشد، یعنی هیچ یک از ارگان های شنوایی به طور کامل از بین نرفته باشند. از این رو این دستگاه تنها برای افت های شنوایی ملایم تا متوسط کاربرد دارد.

نحوه عملکرد سمعک لیزری چیست ؟

در بهترین سمعک از نوع معمولی صدا توسط بلندگو یا رسیور به مجرا و پرده گوش ارائه می شود اما در این نوع لنز سیگنال توسط سری نوری به امواج نوری تبدیل شده، امواج نوری توسط لنز تماسی روی پرده گوش به ارتعاش تبدیل می شوند و سبب لرزش پرده صماخ و تولید صدا خواهند شد.

پردازش، تقویت و برنامه ریزی در هر دو سمعک معمولی و لنز گوش شبیه به یکدیگر بوده و در مقالات قبلی بطور مفصل درباره آن توضیح داده شده است.

به اشتراک بگذارید

دسترسی به سایر پست ها

مراحل تجویز سمعک؛ روند تجویز و تنظیم سمعک

مراحل تجویز سمعک؛ روند تجویز و تنظیم سمعک

کم‌شنوایی می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی شما بگذارد. این اختلال می‌تواند در تعاملات ...

18 آوریل 2024
سمعک چیست؟ انواع و اجزای سمعک

سمعک چیست؟ انواع و اجزای سمعک

آیا کم‌شنوایی به‌ معنای خداحافظی همیشگی با اصوات دلنشین زندگی است؟ قطعاً خیر! در دنیای ...

11 آوریل 2024
انواع روش های شستشوی گوش | مزایا و عوارض

انواع روش های شستشوی گوش | مزایا و عوارض

تجمع جرم گوش می‌تواند علائمی مانند اختلال در شنوایی، سرگیجه و حتی گوش درد ایجاد کند، بنابراین ...

9 آوریل 2024
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Poznaj więcej
2 روز قبل

Outstanding feature