شنا کردن روی گوش های ما چه تاثیری دارد؟

شنا کردن

فهرست محتوای مقاله

مهم نیست چند سالتان باشد؛ شنا کردن چه در استخر، چه در رودخانه و چه در دریا جزو ضروریات تابستان است. اما این فعالیت محبوب آب و هوای گرم آیا می تواند باعث کاهش شنوایی شود؟

شنا کردن چگونه روی گوش هایتان تاثیر می گذارد؟

شنا کردن می تواند خطرات قابل توجهی از جمله اتیت گوش خارجی را که با عنوان گوش شناگر نیز شناخته می شود متوجه گوش شما سازد. این بیماری توسط قرار گرفتن در معرض باکتری های موجود در اجسامی که به طور طبیعی در آب قرار دارند ایجاد می شود. همچنین ابتلا به این بیماری می تواند در استخرهایی که خوب با کلر ضدعفونی نشده اند، اتفاق بیفتد. هنگامی که آب آلوده در داخل گوش شما گیر میفتد، باکتری ها مجال رشد و ایجاد عفونت را پیدا می کنند. چنین عفونت هایی می توانند به سلول های مویی آسیب پذیر داخل گوش که مسئول انتقال صدا هستند، صدمه بزنند و باعث کاهش شنوایی شوند.


مزایای خرید سمعک ضد آب از کلینیک ملاصدرا


محافظت از گوش ها در برابر آب به هنگام شنا کردن

برای به حداقل رساندن احتمال عفونت گوش در هنگام شنا کردن، بهتر است قبل از وارد شدن به استخر از ضدعفونی بودن آب استخر با کلر اطمینان حاصل کنید. اگر از شناکردن در فضای باز لذت می برید، از شنا کردن در آب های راکد بپرهیزید زیرا این آب ها می توانند حاوی مقادیر زیادی باکتری باشند. هم چنین مطمئن شوید که منبع آب آلوده نباشد.

شما می توانید برای جلوگیری از ورود آب به گوش هایتان از محافظ گوش و یا از کلاه شنا برای پوشاندن گوش های خود

استفاده کنید. محافظ های گوش ضد آب یکبار مصرف در هر داروخانه ای پیدا می شوند، اما اگر شنا کردن سهم بیشتری از زندگیتان را به خود اختصاص می دهد، بهتر است از محافظ های گوش مخصوص استفاده کنید. این محافط ها را می توانید از متخصص شنوایی شناس خود تهیه کنید.

همیشه گوش های خود را بعد از شنا به درستی تمیز و خشک کنید

سعی نکنید آب را با گوش پاکن خارج کنید زیرا ممکن است موم را به عمق گوش خود وارد کنید و آب را مسدود کند.

استفاده از محافظ گوش در هنگام شنا کردن
شنا کردن با محافظ گوش

چگونه آب را از گوش های خود خارج کنیم؟

اگر پس از شنا کردن حس می کنید هنوز آب در گوشتان مانده است، برای خارج کردن آن چند راه وجود دارد:

  • قسمت بیرونی گوشتان را با یک حوله نرم تمیز کنید، بدون اینکه آن را در مجرای گوشتان فرو کنید.
  • سرتان را به سمت گوشی که آب در آن باقی مانده است، خم کنید و لاله گوش خود را چند مرتبه بکشید تا آب باقیمانده از گوش خارج شود.
  • ریختن چند قطره الکل، محلول الکل و سرکه یا آب اکسیژنه در گوش می تواند به تبخیر آب باقیمانده در گوش کمک کند.
  • جویدن یا خمیازه کشیدن می تواند باعث باز شدن شیپور استاش و خروج آب باقیمانده از گوش شود.
  • بخارآب نیز می تواند باعث باز شدن شیپور استاش شود. حوله ای را روی سر خود گذاشته و به مدت 5 الی 10 دقیقه آب گرم بخور کنید.

اگر روش های اشاره شده در بالا موثر واقع نشدند:

به پزشک معالجتان مراجعه کرده و از او درخواست کنید که آب باقیمانده را از گوشتان خارج کرده و درمان لازم را انجام دهد. اگر مشکلی در شنوایی خود احساس می کنید، متخصص شنوایی شناس می تواند این مشکل را ارزیابی کرده و در صورت لزوم سمعک مناسب برای گوشتان تجویز کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟ اگر حتی علائم خفیف گوش شناگر را دارید با پزشک خود تماس بگیرید. اگر موارد زیر را دارید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا به اورژانس مراجعه کنید:

درد شدید

تب

گوش شناگر را می توان با قطره گوش آنتی بیوتیک درمان کرد.

موضوع دیگر مورد بحث در این زمینه گوش درد ناشی از عمق آب است گوش درد غواصی شایع است و به دلیل تفاوت فشار در گوش میانی در مقایسه با فشار خارجی هنگام فرود آمدن در شیرجه ایجاد می شود.در برخی شرایط، یکسان سازی فشار برای کاهش درد ممکن است امکان پذیر نباشد.

از آب نترسید

شنا کردن را می توان یک فعالیت بی خطر به حساب آورد، البته اگر پیشگیری های لازم را به عمل آورید. کسب اطلاعات در مورد جایی که در آن شنا می کنید، استفاده از محافظ های گوش مناسب و دانستن اینکه در صورت باقی ماندن آب در گوشتان چه اقداماتی باید انجام دهید، احتمال ابتلا به عفونت های گوش را به حداقل می رساند.

مشاوره رایگان بگیرید!

برای دریافت مشاوره رایگان کافیه فرم زیر رو تکمیل کنید

عجله دارید؟ تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

درخواست مشاوره رایگان

فیلد های "(اجباری)" اجباری هستند