یکی از انواع سمعک های موجود سمعک های استخوانی با ایجاد ارتعاشات از استخوان پشت گوش شنوایی را تقویت میکند. برای آشنایی بیشتر با این سمعک، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
افرادی که دچار مشکلات سیستم شنوایی هستند ممکن است به هر دلیلی توسط پزشک یا ادیولوژیست به استفاده از سمعک توصیه شوند. سمعک ها چه به لحاظ ظاهری و چه به لحاظ تکنولوژی بکار رفته، انواع مختلفی دارند.
اینکه یک فرد از کدام نوع سمعک می تواند استفاده کند، به فاکتورهای زیادی بستگی دارد که در نهایت با توجه به تشخیص ادیولوژیست و خواسته ها و انتظارات بیمار، تصمیم گیری خواهد شد.
یکی از انواع سمعک، سمعک استخوانی است که در بعضی از کیس های تجویز سمعک که امکان تجویز سمعک معمولی وجود ندارد، تجویز و استفاده خواهد شد. در این مقاله به بررسی این نوع سمعک، چگونگی عملکرد و کاندیداتوری آن خواهیم پرداخت
سمعک استخوانی چیست؟
شنوایی انسان بطور کلی از دو طریق هوایی و استخوانی صورت می گیرد و بالطبع اگر قرار بر استفاده از سمعک باشد، سمعک مورد استفاده باید سبب بهبود شنوایی انسان از طریق یکی از این راه ها باشد.
سمعک های معمولی صدا را از طریق مجرای گوش وارد گوش میانی و داخلی کرده و از آن طریق به حلزون می رسانند(انتقال از طریق هوایی) اما در بعضی موارد، استفاده از سمعک های راه هوایی برای برخی افراد موثر نیست و به دنبال آن، برای این دسته از افراد از سمعک استخوانی استفاده خواهیم کرد.
این سمعک، سمعکی است که اصوات را نه از طریق راه هوایی و مجرای گوش بلکه از طریق ارتعاش استخوان پشت گوش(استخوان ماستوئید) و بطور مستقیم به حلزون گوش می رساند.
انواع سمعک استخوانی
سمعک های استخوانی بطور کلی در 4 مدل وجود دارند که این 4 مدل عبارت است از: سمعک استخوانی تلی، سمعک استخوانی هد باندی، سمعک استخوانی قابل کاشت و سمعک استخوانی عینکی.
نوع تلی معمولا سمعک مورد استفاده در کودکان است چرا که به وسیله یک تل پارچه ای بر روی سر قرار گرفته و کاربری راحت تری دارد.
نوع عینکی نیز مناسب برای آن دسته از افرادی است که بدلیل استفاده از عینک، نمیتوانند از سمعک استفاده کنند چرا که گوش شان تحت فشار قرار می گیرد اما در در این نوع سمعک روال به این صورت است که سمعک در بخش انتهایی دسته های عینک قرار گرفته و استفاده از هردوی آنها را بطور همزمان راحت و امکان پذیر خواهد کرد.
استفاده از این سمعک برای چه افرادی کاربرد دارد؟
تنوع سمعک های معمولی در بازار بسیار زیاد است بطوری که می تواند نیاز هر کاربر با هر سلیقه و نیاز و بودجه ی مالی را تأمین کند اما در برخی موارد، افراد به دلیل وجود مشکلات جسمی، ارثی و یا عدم علاقمندی به سمعک های معمولی، می خواهند که از این نوع سمعک ها استفاده کنند.
اولین گروه از افرادی که کاندید مناسبی برای استفاده از این نوع سمعک ها هستند، آن دسته از افرادی هستند که به دلیل مشکلات ژنتیکی، پاتولوژی ها و یا آسیب های ایجاد شده در طول زندگی، دارای لاله ی گوش غیر معمول هستند و یا گاهأ هیچ قسمتی از گوش خارجی را نخواهند داشت.
از آنجایی که مجرای گوش در این افراد دچار مشکل است و بطور معمول نمیتوان از سمعک های عادی برای آنها استفاده کرد، استفاده از سمعک استخوانی بهترین گزینه است.
دومین دسته از افرادی که کاندید مناسبی برای استفاده از سمعک استخوانی هستند، آن دسته از کاربران سمعک هستند که بدلیل تعرق بسیار زیاد و یا جرم گوش غیرقابل کنترل، قادر به استفاده از سمعک های معمول نیستند چرا که در این افراد پس از مدت کوتاهی سمعک ها دچار مشکل شده و در طولانی مدت دچار خرابی می شوند.
سومین دسته از افرادی که استفاده از سمعک استخوانی در آنها توصیه می شود، بیماران مبتلا به کم شنوایی یک طرفه (کم شنوایی فقط در یک گوش) هستند.
در این دسته از بیماران، سمعک استخوانی روی ماستوئید گوش کم شنوا قرار گرفته و تا حد زیادی به حل مشکلات بیمار از جمله مشکلات جهت یابی و عدم درک گفتار کمک خواهد کرد.
برای اطلاع از قیمت و خرید سمعک کلیک کنید.
این سمعک به چه صورتی کاشته می شود؟
سمعک استخوانی قابل کاشت بطور کلی از 4 بخش شامل میکروفون، پردازشگر گفتار، فرستنده و گیرنده و ردیف الکترودی تشکیل شده است.
اتفاقی که در جراحی کاشت سمعک استخوانی می افتد این است که قسمتی از پشت گوش شکاف داده میشود و حفره کوچکی در قسمت استخوان ماستوئید( استخوان قابل لمس در پشت گوش ) برای قرار گرفتن قسمت داخلی دستگاه ایجاد می شود.
سپس جراح حفره ی کوچک دیگری را در حلزون ایجاد کرده و از طریق این حفره ردیف الکترودی قسمت داخلی دستگاه را داخل حلزون جای گذاری میکند.
حدود قیمت
در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم که این سمعک دارای 4 مدل مختلف تلی، هد باندی، قابل کاشت و عینکی می باشد.
حدود قیمت هد باندی و تلی از 5 میلیون تومان به بالا و حدود قابل کاشت از 40 میلیون تومان به بالا قیمت گذاری شده است.
قیمت عینکی نیز شبیه به قیمت تلی و هد باندی بوده اما با توجه به عینک مورد استفاده در آن میتواند متفاوت باشد.
خرید سمعک استخوانی از کلینیک ملاصدرا
در کلینیک ارزیابی شنوایی و سمعک ملاصدرا فروش و تجویز انواع سمعک استخوانی انجام میگیرد. سمعک های موجود در کلینیک ارزیابی شنوایی و سمعک ملاصدرا دارای گارانتی و ضمانت نامۀ معتبر و یکسال باتری رایگان بوده و در انجام تست ها نیز از جدیدترین و بهترین دستگاه های موجود استفاده خواهد شد
سوالات متداول درباره سمعک استخوانی
محدودیت سنی استفاده از این سمعک ها چیست؟
استفاده ازنوع تلی و نوع هد باندی، مناسب ترین گزینه برای اطفال و نوزادانی است که به دلیل خاص مجبور به استفاده از سمعک استخوانی هستند. نوع عینکی معمولا به تشخیص پزشک و ادیولوژیست و از زمانی که کودک بتواند عینک را روی صورت خود نگه دارد، قابل تجویز است. برای استفاده از نوع قابل کاشت نیز توصیه این است که تا 2 سالگی باید صبر کرد.
معایب
این سمعک ها معمولا ظرافت و زیبایی بکار رفته در سمعک های معمول را ندارند و این موضوع ممکن است برای افرادی که ظاهر سمعک برایشان اهمیت خاصی دارد، قابل پذیرش نباشد.
موضوع دیگر آن است که مبدل قرار گرفته بر روی استخوان ماستوئید ممکن است فشار و احساس درد را در فرد ایجاد کند و این موضوع برای کاربر آزار دهنده باشد.
.