ساخت و تولید سمعک ها از گذشته تاکنون تغییرات بسیار زیادی را تجربه کرده است. اگر در اینترنت عکس هایی از اولین سمعک های مورد استفاده در دنیا را جستجو کنید، با قیف های بزرگی مواجه می شوید که افراد برای بلندتر شنیدن صدای اطراف از آن استفاده میکردند. قبل از قیف، افراد بعضأ از انواعی از شاخ حیوانات که شیپور مانند بود، به عنوان سمعک استفاده میکردند. اولین و شبیه ترین سمعک به سمعک های امروزی، دارای چندین سیم و آنتن دست و پا گیر بود اما امروزه سمعک ها به کوچکترین و راحت ترین سایز ممکن تولید میشوند. علاوه بر سایز کوچک، تکنولوژی مورد استفاده در سمعک های امروز به هیچ وجه قابل مقایسه با قیف ها و شیپورهای مورد استفاده در گذشته نیست و پیشرفت های فراوانی داشته است. امروز در این مقاله، به بررسی یکی از پیشروترین برندهای سمعک در عرصه تکنولوژی خواهیم پرداخت.
سمعک اتیکن ساخت کشور دانمارک بوده و دومین تولیدکننده بزرگ سمعک در سطح دنیاست که اولین بار توسط فردی بنام هانس دمانت که خود دارای همسری کم شنوا بود، تاسیس گردید. سمعک اتیکن دارای سابقه ای طولانی و درخشان در زمینۀ نوآوری در تولید سمعک است و گواه آن نیز تولید اولین سمعک های متصل به اینترنت در سال 2016 توسط این کمپانی میباشد.
کیفیت گفتار
میزان آسیب وارد شده به عصب شنوایی از مهم ترین عوامل تعیین کننده میزان درک گفتار توسط کاربر سمعک است. اما سمعک های جدید این محدودیت را تا حدی از بین برده اند و تمرکز بیشتری روی محدوده ی گفتاری دارند تا بتوانند صداهای گفتاری را بهتر و شفاف تر به کاربر سمعک منتقل کنند.
کیفیت صدای کاربر
از بزرگترین شکایات کاربران سمعک به خصوص افرادی که به تازگی سمعک تهیه کرده اند، کیفیت صدای خودشان است. معمولاً برای این افراد کیفیت صدای خودشان در هنگام استفاده از سمعک به گونه ای تغییر می کند که باعث پیچش صدا در سرشان می شود. در برخی از مدل های جدید سمعک ها این مشکل تا حد زیادی حل شده است.
قابلیت ارتباط با تلفن و موبایل
سمعک ها با پیشرفت تکنولوژی به مرور توانستند کیفیت صدای دریافتی از تلفن و موبایل را ارتقا دهند و حتی در مدل های جدیدتر با بلوتوث به موبایل اتصال یابند و توسط موبایل تنظیم شوند.
قابلیت ارتباط با وسایل صوتی
از مهم ترین مشکلات کاربران سمعک، شنیدن صدای تلویزیون و شنیدن صدای افرادی است که از او دور هستند. با پیشرفت تکنولوژی سمعک ها این مشکل تا حد زیادی حل شده است.
قابلیت تنظیم از راه دور
از جدیدترین امکاناتی که به سمعک ها اضافه شده، امکان تنظیم از راه دور و بدون مراجعه به کلینیک است. در این روش ادیولوژیست می تواند سمعک های شما را حتی وقتی در خانه و در حال استراحت هستید، تنظیم کند.
مدار کاهش وزوز گوش
وزوز گوش از عوارضی است که معمولاً به دنبال کم شنوایی سراغ هر فرد می آید. بنابراین سمعک های پیشرفته در مدارات خود، دارای مداری جهت حذف وزوز گوش نیز هستند که این ویژگی در سمعک های نسل های قبل تر وجود نداشت.
سمعک Alta 2 دارای انواع مدل های نامرئی، داخل گوشی و پشت گوشی است و درجه بندی های مختلف آن قابلیت پوشش تمامی درجات افت شنوایی را دارند و کاربران را قادر می سازند تا تمامی جزییات یک مکالمه را دریافت کنند. این سمعک هوشمند قابلیت شخصی سازی اطلاعات را دارد و پس از مدتی استفاده، خود را با محیط هایی که کاربر بیشتر با آن ها سر و کار دارد تطبیق می دهد و کیفیت صدای خود را متناسب با آن محیط ها تنظیم می کند.
سمعک Nera 2 فناوری پیشرفته تری نسبت به سایر سمعک های کمپانی Oticon دارد. خانواده Nera 2 دارای انواع مدل های پشت گوشی، داخل گوشی و حتی نامرئی است و وجه تمایز آن با سایر سمعک ها این است که حتی مدل های نامرئی این خانواده قابلیت تنظیم بلوتوثی دارند.
سمعک Ria 2 از سمعک های قدیمی تر کمپانی Oticon است و از نظر فناوری و قیمت نسبت به دیگر سمعک ها از درجه پایین تری برخوردار است. اما تناسب میان اندازه کوچک این سمعک و کیفیت صدای مناسب آن مزیتی است که این سمعک را جزو خانواده های محبوب کمپانی Oticon نگه داشته است.
این سمعک از دسته سمعک های سوپرپاور کمپانی Oticon است که برای پوشاندن افت های شدید تا عمیق مناسب است. سمعک Dynamo برخلاف اغلب سمعک های این کمپانی تنها دارای مدل پشت گوشی است اما رنگ بندی متنوع آن به کاربران این اجازه را می دهد که بتوانند سمعکی متناسب با سلیقه یا رنگ پوست و موی خود انتخاب کنند.
سمعک Ino pro توانایی جبران افت های متوسط تا عمیق را دارد و اعلی رغم اینکه از اولین سمعک های کمپانی Oticon می باشد با بهره گیری از قابلیت اتصال سریع و آسان به وسایل الکترونیکی مانند موبایل و تلویزیون و داشتن مدار حذف فیدبک قدرتمند از مدل های جذاب خانواده سمعک های Oticon است.
سمعک HIT در خانواده Oticon به سمعکی شهرت دارد که به واسطه صدای شفاف و ملموس خود به سرعت می تواند رضایت کاربر جلب کند. قدرتمندترین مدار حذف فیدبک یا قابلیت حذف صدای سوت سمعک در میان تمامی سمعک های نسل جدید Oticon در این سمعک به کار گرفته شده است تا آن را به یکی از محبوب ترین سمعک های این کمپانی تبدیل کند.
بسیاری از کاربران سمعک پس از دریافت سمعک از کیفیت صدای گفتاری راضی نیستند، البته درصد بسیار زیادی از این نارضایتی به دلیل آسیب بسیار زیاد عصب شنوایی است که در برخی از موارد امکان تصحیح آن وجود ندارد. اما در باقی موارد سمعک هایی که تمرکز بیشتری بر روی تقویت صدای گفتاری دارند و صداهای زمینه ای را کمتر تقویت می کنند، کیفیت گفتاری بهتری را ارائه می دهند.
یکی از تکنولوژیهای بسیار برتر در سمعک ها، که اخیرا در سمعک های کمپانی زیمنس (سیگنیا) ارائه شده است، امکانی است که باعث می شود کاربر سمعک، صدای خود را طبیعی تربشنود.
سمعک ها بر اساس کیفیت صدای دریافتی توسط تلفن و موبایل متفاوت هستند و هرچه تکنولوژی آنها بالاتر باشد کیفیت صدای دریافتی از طریق تلفن نیز بهتر می شود.
یکی دیگر از مشکلات کاربران سمعک شنیدن واضح صدای تلویزیون و سایر وسایل صوتی و حتی شنیدن واضح تر صدای معلم در کلاس درس است، که هر چه تکنولوژی سمعک بالاتر باشد، امکان دسترسی به این امر سهل تر است.
یکی دیگر از امکاناتی که اخیرا در سمعک ها تعبیه شده است، امکان تنظیم سمعک از طریق اینترنت و از راه دور است که از طریق آن می توان مشکلات مربوط به رفت و آمد بسیاری از کاربران سمعک را حل کرد.
وزوز یکی از مشکلات همراه با کاهش شنوایی است. از این رو بسیاری از سمعک های پیشرفته دارای مدارات خاص کاهش وزوز هستند که می تواند در حل مشکل این بیماران بسیار کمک کننده باشد.
ارائۀ مشاوره رایگان جهت خرید و دریافت انواع سمعک، عرضۀ باتری رایگان به کاربران سمعک تا یکسال، 15 ضمانت بازگشت محصولات و ارائۀ کارت گارانتی از جمله مهم ترین مزایای خرید سمعک از کلینیک ملاصدراست.
سمعک اتیکن اولین سمعک کاملأ اتوماتیک خود را در سال 1991 و اولین سمعک کاملأ دیجیتال را در سال 1996 تولید کرد و این تولیدات، انقلابی در تولید سمعک های جدید ایجاد کردند. سمعک اتیکن دارای یک دپارتمان جداگانه تحت عنوان *اتیکن مدیکال* است که در این بخش، تحقیقات مهمی در زمینۀ دیگر وسایل کمک شنوایی از جمله جراحی کاشت حلزون درحال انجام میباشد. تولید سمعک هایی با بالاترین وضوح گفتار، قابلیت کاهش فیدبک، پوشش نویز و افزایش پهنای باند سمعک تا 10 کیلوهرتز از جمله دیگر تکنولوژی های مورد استفاده در سمعک های اتیکن Oticon میباشد.
با توجه به تکنولوژی های بکار رفته در سمعک ها و ردۀ آنان، قیمت های متفاوتی را میتوان برای آنها در نظر گرفت اما بطور کلی و با توجه به نوسانات ارزی، ردۀ پایین سمعک های اتیکن از 2 میلیون تومان به بالا، رده متوسط آنها از 5 میلیون تومان به بالا و سمعک های ردۀ پیشرفتۀ این کمپانی از 10 میلیون تومان به بالا قیمت گذاری میشود.