
سمعک نامرئی| مزایا و معایب سمعک نامرئی چیست؟
هنگام خرید سمعک عوامل مختلفی می تواند در نوع سمعک خریداری شده توسط کاربر تاثیر گذار باشد. اینکه سیستم شنوایی کاربر در چه وضعیتی است و چه نیازهایی دارد، انتظارات کاربر از سمعک چیست، میزان فعالیت کاربر در اجتماع تا چه حدودی است، وضعیت اقتصادی بیمار چگونه است و … اما یکی از عوامل دیگری که هنگام خرید سمعک نامرئی مورد توجه کاربران قرار میگیرد بحث زیبایی شناسی سمعک است. اکثر کاربران به دنبال سمعکی هستند که حداقل میزان دید توسط دیگران را داشته باشد و یا اصلا معلوم نباشد. به همین دلیل امروزه استفاده از سمعک هایی که چه از لحاظ رنگ و چه از لحاظ سایز دید زیادی نداشته باشند مورد توجه بسیاری از کاربران قرار میگیرند.
شاید هنگام خرید سمعک، شنیدن اصطلاحی تحت عنوان سمعک نامرئی برای بسیاری از کاربران جذاب بوده و خیلی سریع تصمیم بگیرند از این نوع سمعک استفاده کنند چرا که همانطور که از نامش پیداست نامرئی بوده و اصلا توسط دیگران قابل دید نیست اما امروزه ما در این مقاله به بررسی و شناخت انواع سمعک نامرئی و ویژگی های آن میپردازیم تا با مطالعه ی آن کاربران بتوانند خرید آگاهانه تری داشته باشند.
سمعک نامرئی
مزایای سمعک نامرئی IIC
سمعک های نامرئی به دو دسته کلی تقسیم می شوند: سمعک های IIC و یا کاملا نامرئی و سمعک های CIC یا تقریبا نامرئی که با توجه به شکل فیزیکی مجرا و لاله گوش افراد مختلف، کمی قابل دید هستند.
سمعک های IIC یا کاملا نامرئی، در عمق مجرای شنوایی خارجی قرار گرفته و برای ساختن آنها، مجرا شنوایی خارجی کاربر، باید عمق و طول مناسب داشته و جرم ساز نیز نباشد.
این سمعک ها کوچکترین و ظریف ترین سمعک های دنیاست هستند که برای کاهش شنوایی های حداکثر تا متوسط کاربرد دارند و امکان تهیه آنها تنها با معاینه بالینی مجرای شنوایی خارجی گوش کاربر و انجام آزمونهای تخصصی شنوایی شناسی مشخص می شود.
از جمله مهم ترین مزایای خرید سمعک نامرئی IIC بحث زیبایی شناسی آن است چرا که این نوع سمعک ها به هیچ وجه قابل مشاهده توسط دیگران نبوده و همین باعث ایجاد اعتماد بنفس هنگام استفاده از سمعک توسط کاربر میشود. مسئله مهم دیگر در توضیح مزایای خرید سمعک نامرئی IIC این است که این سمعک ها به دلیل نزدیک بودن به پرده ی گوش، توانایی تولید و پردازش صدایی با کیفیت را دارند که فاکتور مهمی در خرید یک سمعک می باشد.
سمعک های قدیمی بسیار قابل دید بودند و تنها صدا را بلند می کردند، اما سمعک های امروزی در حقیقت کامپیوترهای بسیار کوچکی هستند که گفتار را تقویت کرده و برای درک بهتر گفتار، صداهای محیطی و زمینه را کاهش می دهند.
همچنین عدم ایجاد فیدبک در سمعک و نیز مکان یابی جهت دار از دیگر مزایای خرید سمعک نامرئی IIC توسط کاربران می باشد. نکته دیگر آن که سمعک های نامرئی IIC اکثرا دارای انواعی از ریموت کنترل بوده و توسط آن می توان بسیاری از ویژگی های سمعک را کنترل کرد. همچنین وجود اپلیکیشن های مخصوص هر سمعک که معمولا روی موبایل کاربر نصب میشود نیز قابلیت دسترسی و تنظیم سمعک را به بیمار و ادیولوژیست خواهند داد.
جالب تر اینکه کمپانی زیمنس (سیگنیا) اخیرا یک تکنولوژی را وارد بازار کرده است که صدایی بهتر از شنوایی هنجار به فرد می دهد. این تکنولوژی حتی در سمعک های نامرئی این کمپانی نیز وجود دارد.
معایب و محدودیت های سمعک نامرئی IIC
از جمله اصلی ترین معایب و محدودیت های سمعک نامرئی IIC این است که این سمعک ها نمیتواند طیف وسیعی از کم شنوایی هارا پوشش داده و فقط قابل استفاده در کاربرانی با کم شنوایی های ملایم تا متوسط هستند. همچنین استفاده از سمعک نامرئی IIC در افرادی که دارای جرم گوش زیاد و یا عرق بیش از حد مجرای گوش هستند نیز مناسب نیست چرا که سمعک بطور دائم در معرض خرابی قرار می گیرد.
نکته دیگری که هنگام خرید سمعک نامرئی IIC باید به آن توجه کرد این است که در این سمعک ها به دلیل کوچک بودن اندازه ی سمعک، اندازه باتری نیز کوچک بوده و در مدت زمان های کمتری نیاز به تعویض دارد. مسئله دیگر آن است که بعلت ظرافت بیش از حد سمعک نامرئی IIC، استفاده از آن در سالمندان و یا افرادی که توانایی حرکتی ضعیف دارند بسیار سخت است. البته خرید سمعک نامرئی IIC در کودکان نیز بطور معمول توصیه نمیشود چرا که بدلیل آنکه کودکان در سن رشد هستند و سایز مجرای گوش شان ممکن است هر از چند گاهی تغییر کند، پوسته سمعک باید دائما عوض شود که این کار از نظر اقتصادی بصرفه نیست.
برای اطلاع از قیمت سمعک به این صفحه مراجعه کنید: بهترین سمعک گوش
آیا سمعک نامرئی IIC برای همه افراد مناسب است؟
خیر. استفاده از سمعک IIC برای چند دسته از افراد مناسب نیست. دسته ی اول افرادی هستند که بطور طبیعی دارای جرم گوش زیاد و یا تعرق مجرای گوش هستند. در این دسته از افراد سمعک نامرئی IIC ممکن است خیلی زود دچار خرابی شود.
دسته ی دوم کاربران که استفاده از سمعک IIC در آنها توصیه نمی شود سالمندان و افراد با توانایی حرکتی محدود هستند چرا که سمعک نامرئی IIC ظرافت زیادی داشته و کار با آن ممکن است برای این افراد مشکل باشد.
دسته ی سوم افرادی که خرید سمعک IIC در آنها محدودیت دارد، کودکان هستند چرا که مجرای گوش در کودکان دائما در حال تغییر است و پوسته ی سمعک باید در مدت زمان های کم تعویض گردد که این کار صرفۀ اقتصادی ندارد.
دسته ی آخر افرادی که نمی توانند از سمعک نامرئی IIC استفاده کنند، کاربران با کم شنوایی شدید تا عمیق هستند چرا که سمعک نامرئی IIC فقط قابلیت پوشش کم شنوایی در درجات ملایم تا متوسط را دارد.


سمعک نامرئی
نحوه استفاده سمعک های IIC
بسیاری از کاربران هنگام خرید سمعک های نامرئی IIC نگران قرار دادن و درآوردن این سمعک ها از کانال گوش هستند. قرار دادن این سمعک ها در داخل کانال گوش اصلا سخت نیست و با قراردادن آنها در ابتدای مجرا و هل دادن به سمت جلو، سمعک به راحتی درون مجرا فیکس میشود. همچنین سمعک های IIC دارای یک نخ نامرئی بوده که با کشیدن آن به سمت بیرون، سمعک به راحتی به خارج از مجرا هدایت می شود.
مزایای خرید سمعک داخل گوشی از کلینیک ملاصدرا
انواع سمعک های نامرئی در کلینیک ملاصدرا
امروزه توجه درصد زیادی از کاربران سمعک به سمعک های IIC بسیاری از شرکت های سمعک را بر آن داشته تا انواع سمعک را تولید کرده و آنها را روانه بازار کنند. به همین دلیل تنوع سمعک بسیار زیاد است اما در لیست ذیل انواع سمعک که در بین کاربران رایج تر و معروف تر هستند را آورده ایم.
سمعک Menu IIC و Mind IIC از کمپانی سمعک ویدکس
سمعک Opn IIC از کمپانی سمعک اتیکن
سمعک Micro IIC از کمپانی سمعک یونیترون
سمعک Zerena IIC از کمپانی برنافن
سمعک Titanium IICو Lyric IIC از کمپانی سمعک فوناک
سمعک Insio IIC و Silk IIC از کمپانی سمعک زیمنس
سمعک Soundlens IIC از کمپانی سمعک استارکی
حدود قیمت سمعک های IIC
در مقالات قبلی به این موضوع اشاره کردیم که قیمت سمعک می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد از جمله برند سمعک، قدرت آن، تکنولوژی مورد استفاده در آن و غیره. در واقع شکل ظاهری سمعک تاثیر کمی بر قیمت آن خواهد داشت اما باید این نکته را نیز مدنظر قرار داد که سمعک های نامرئی اندکی گران تر از سایر انواع سمعک می باشند. اما بطور کلی میتوان گفت که قیمت سمعک نامرئی از ۵ میلیون تومان آغاز می شود و بسته به تکنولوژی مورد استفاده در سمعک تا ۱۵ میلیون تومان هم ممکن است ادامه داشته باشد.
برای سفارش سمعک نامرئی و دیگر انواع سمعک، با شماره تلفنهای زیر در تماس باشید
۰۲۱-۸۸۰۵۳۷۸۳
۰۲۱-۸۸۰۵۳۷۸۴
مزایای خرید سمعک از ملاصدرا
کارشناسان مجرب در کلینیک ملاصدرا همه روزه آمادۀ ارائه مشاوره رایگان جهت دریافت و خرید انواع سمعک نامرئی به کاربران می باشند. همچنین، ارائه باتری مورد نیاز سمعک تا یکسال بصورت رایگان، مهلت تست سمعک، ارائه ضمانت نامه و خدمات پس از فروش نیز از دیگر مزایای خرید انواع سمعک نامرئی از کلینیک ملاصدرا است.
سوالات متداول درباره سمعک نامرئی
باتری مورد استفاده در سمعک چیست؟
باتری سمعک های نامرئی، باتری سایز ۱۰ زرد رنگ می باشد و بطور متوسط هر ۵ روز یکبار باید تعویض شود.
آیا برای کودکان می توان از سمعک IIC استفاده کرد؟
بله اما این نکته رو باید مدنظر قرار داد که مجرای گوش در کودکان دائما در حال تغییر است و به همین دلیل پوستۀ سمعک باید هرچند وقت یکبار تعویض شود که این کار صرفه اقتصادی ندارد. همچنین در کودکان بعلت بازیگوشی و حواس پرتی، سمعک ممکن است گم شود.
آیا سمعک IIC کاملا غیرقابل مشاهده توسط دیگران هستند؟
بطور کلی سمعک های نامرئی را به گونه ای میسازند که هنگام قرار گیری در مجرای گوش قابل مشاهده نباشند اما پاسخ این سوال به میزان زیادی به آناتومی و شکل لاله و مجرای گوش بستگی دارد.
سمعک IIC برای چه میزان از آفت کم شنوایی مناسب اند؟
بطور کلی سمعک های نامرئی IIC برای افت های شنوایی ملایم تا متوسط مناسب هستند.
خرید سمعک IIC بهتر است یا سمعک پشت گوشی؟
در مقالات قبلی اشاره کردیم که در انتخاب سمعک چیزی تحت عنوان بهترین سمعک یا بدترین سمعک وجود ندارد بلکه تمام اینها در با توجه به وضعیت سیستم شنوایی فرد و نیز انتخاب های وی متفاوت خواهند بود درواقع ممکن است خرید سمعک نامرئی برای برخی از کاربران بهترین انتخاب و برای برخی دیگر انتخاب مناسبی نباشد بنابراین باید با اخذ مشاوره از کارشناسان مجرب و انجام آزمایشات شنوایی انتخابی آگاهانه و مناسب داشته باشیم.
آیا سمعک های نامرئی میتوانند ضد آب هم باشند؟
بله. اگر کاربر سمعک تمایل داشته باشد که سمعکش ضد آب باشد، معمولا برای وی از سمعک هایی استفاده می شود که پوشش خارجی و نیز پوشش قطعات آن از جنس نانو بوده و سمعک تبدیل به سمعک ضدآب خواهد شد.
آیا سمعک IIC به قدری قدرتمند هست که باعث جبران کم شنوایی شود؟
در ابتدای مقاله اشاره کردیم که سمعک IIC توانایی پوشش کم شنوایی های ملایم تا متوسط را دارد و این سطح از کم شنوایی را به خوبی جبران خواهد کرد اما قطعا سمعک IIC قدرت جبران کم شنوایی های عمیق و شدید را نخواهد داشت و کاربرانی که این سطح از کم شنوایی را دارند بهتر است از انواع دیگری از سمعک استفاده کنند.
[…] از این دستگاه دلایل مهمی وجود دارد که مفصلا در مقاله ی دلایل استفاده از سمعک توضیح داده ایم بهتر است این مقاله را بخوانید تا از […]