سمعک دیجیتال | قیمت، انواع و ویژگی ها‌ی آن

سمعک دیجیتال | قیمت، انواع و ویژگی ها‌ی آن

28 دسامبر 2020

بسیاری از کاربران سمعک ممکن است وجه تمایز سمعک هارا در شکل ظاهری آنها ببینند. مثلا بدانند که سمعک در انواع پشت گوشی، سمعک داخل گوشی، ریک و سمعک نامرئی وجود دارد و به همین دلیل گاهأ دیده می شود که کاربر هنگام مشاوره خرید سمعک به ادیولوژیست می گوید یک سمعک پشت گوشی می خواهم. در واقع اطلاعات دیگری راجع به انواع سمعک، ویژگی ها و وجه تفاوت های آنها ندارد.

نکته این است که سمعک ها را می توان از از چند بُعد دسته بندی کرد. اما یکی از مهم ترین وجه تمایز سمعک ها، دسته بندی آنها بر اساس نوع پردازش سیگنال آکوستیکی است که بر این اساس سمعک ها به ۲ دسته دیجیتال و آنالوگ تقسیم بندی می شوند. این موضوع عامل مهمی است که هنگام خرید سمعک باید مد نظر قرار گیرد چرا که اهمیت بسیار زیادی در عملکرد سمعک خواهد داشت. در واقع تفاوت این دو نوع پردازش سیگنال برای کاربر بسیار ملموس می باشد.

امروز و در این مقاله به بررسی مواردی همچون سمعک دیجیتال چیست و چه ویژگی هایی دارد، قیمت سمعک دیجیتال، ویژگی های سمعک دیجیتال و بهترین سمعک دیجیتال می پردازیم.

سمعک دیجیتال چیست؟

در مقاله ی مربوط به سمعک آنالوگ به این موضوع اشاره کردیم که سیگنال های وارد شده به سمعک های آنالوگ بصورت یکدست و بدون تفکیک تقویت می شوند و در واقع میتوان گفت که در یک سمعک آنالوگ، تفاوتی میان تقویت صدای نویز محیط و صدای گفتار انسان وجود ندارد.

اما در تعریف آنکه سمعک دیجیتال چیست می توان گفت که سمعک دیجیتال ماهیتی کاملا متفاوت با سمعک آنالوگ دارد بطوری که سیگنال های وارد شده به یک سمعک دیجیتال بر اساس نوع، شدت و میزان مفید بودن شان برای کاربر تقویت می شوند.

مثلا میزان تقویت، شفافیت و وضوح صدای گفتاری انسان کاملا متفاوت با صدای همهمه و نویز جمعیت است. در واقع سمعک دیجیتال به شکلی قابل برنامه ریزی شده که صداهایی که برای سیستم شنوایی و کاربری فرد مفید هستند را بیشتر تقویت می کند و بصورت همزمان، از تقویت صدای نویز و همهمه و بطور کلی صداهای مزاحم می کاهد و این موضوع باعث وضوح و شفافیت هرچه بیشتر صداهای گفتاری در سمعک می شود. گاهأ سمعک های دیجیتال به گونه ای قابل برنامه ریزی هستند که می توانند محیط های مختلفی که کاربر سمعک در آنها قرار میگیرد را بطور هوشمند تشخیص داده و تقویت صدا را با توجه محیط و اهمیت آن برای کاربر انجام دهند.

مثلا تقویت صدا در یک سمعک دیجیتال برای کاربری که دانش آموز یا دانشجوست، در محیط مدرسه و دانشگاه بسیار شفاف و واضح می باشد. در واقع در یک جمله می توان گفت که سمعک دیجیتال فقط تقویت صدا نیست بلکه پردازش صداست.

سمعک دیجیتال

ویژگی های سمعک دیجیتال

از مهم ترین ویژگی های سمعک دیجیتال، قابلیت تشخیص و تفاوت بین صدای گفتاری و صدای نویز است بطوری که سمعک این دو را به خوبی تشخیص داده، صدای گفتاری را تقویت و صدای نویز را کاهش می دهد تا سیگنالی که به گوش می رسد کاملا واضح و شفاف باشد.

از دیگر ویژگی ها و مزایای خرید، اتصال این نوع سمعک ها به انواع وسایل صوتی همچون تلویزیون و نیز قابلیت اتصال به تلفن همراه جهت واضح شنیدن صدای تلفن و تلویزیون می باشد که در دنیای امروزه برای بسیاری از کاربران امری مهم است.

یکی از جالب ترین و البته مهم ترین مزایای خرید این نوع سمعک ها و از جمله ویژگی های مثبت آن، تغییر و تقویت متفاوت صدا در ورودی های مختلف و نیز محیط های متفاوت است. یعنی حتی محیط هایی که کاربر سمعک ممکن است در طول روز در آنها قرارگیرد کاملا برای سمعک های دیجیتال قابل تشخیص بوده و تقویت و پردازش صدا به شکل متفاوتی در آنها صورت میگیرد.

از مزایای دیگر سمعک دیجیتال، وجود مدارات حذف وزوز گوش در این سمعک ها می باشد که این ویژگی برای افرادی که مبتلا به وزوز گوش بوده و شاید استفاده از سمعک های آنالوگ برایشان ممکن نباشد، بسیار مهم است.

البته خرید سمعک دیجیتال ممکن است دارای یکسری محدودیت ها و معایب نیز باشد آن هم این است که قیمت سمعک دیجیتال بسیار گران تر از سمعک های آنالوگ می باشد. همچنین مصرف باتری به دلیل وجود تکنولوژی های متفاوت در سمعک های دیجیتال ممکن است بیشتر از سمعک های آنالوگ باشد.

سمعک دیجیتال

انواع سمعک های دیجیتال کدامند؟

سمعک های دیجیتال را می توان به ۳ دسته ی دیجیتال معمولی، دیجیتال پیشرفته و دیجیتال هوشمند تقسیم بندی کرد که هر یک از این نوع سمعک های دیجیتال ویژگی های مخصوص به خود را دارند.

خرید سمعک دیجیتال معمولی مخصوص افرادی است که حضور فعالی در جامعه ندارند و اکثرا در بیرون از منزل شاغل نیستند و بیشتر ساعات شبانه روز را در منزل و محیط های آرام میگذرانند.

خرید سمعک دیجیتال پیشرفته معمولا برای کسانی است حضور فعالی در جامعه دارند و استفاده حداکثری از سیستم شنوایی از ملزومات فعالیت شان می باشد.

خرید سمعک دیجیتال هوشمند نیز برای افرادی است که علاوه بر تمایل به استفاده حداکثری از سیستم شنوایی می‌خواهند از حداکثر تکنولوژی و راحتی نیز استفاده کنند و به همین دلیل از سمعک های دیجیتال هوشمند با حداکثر امکانات استفاده می کنند.

حدود قیمت سمعک های دیجیتال

قیمت سمعک ها با توجه به عوامل مختلفی قابل تعیین است که توجه به نوع تکنولوژی و آنالوگ یا دیجیتال بودن یک سمعک هم از جمله موارد مهمی است که در قیمت گذاری سمعک مورد توجه قرار می گیرد. البته نمی‌توان قیمت سمعک را فقط باتوجه به آنالوگ یا دیجیتال بودن آن تعیین کرد و در واقع قیمت انواع سمعک دیجیتال در ذیل بصورت حدودی است.

قیمت سمعک دیجیتال معمولی از حدود ۲ میلیون تومان به بالا، قیمت سمعک دیجیتال پیشرفته از حدود ۴ میلیون تومان به بالا و قیمت سمعک دیجیتال هوشمند از ۸ میلیون تومان به بالا قیمت گذاری می شود.

خرید انواع سمعک دیجیتال از ملاصدرا

کارشناسان مجرب در کلینیک ملاصدرا همه روزه آماده ی ارائه مشاوره رایگان به کاربران جهت دریافت و خرید انواع سمعک دیجیتال می باشند. همچنین، ارائه باتری مورد نیاز سمعک تا یکسال بصورت رایگان، مهلت تست سمعک و ارائه ی ضمانت نامه و گارانتی سمعک نیز از دیگر مزایای خرید سمعک دیجیتال از کلینیک ملاصدراست.

سمعک دیجیتال

سوالات متداول

  • استفاده از سمعک دیجیتال بهتر است یا سمعک آنالوگ؟

در مقالات قبلی اشاره کردیم که در انتخاب سمعک چیزی تحت عنوان بهترین سمعک یا بدترین سمعک وجود ندارد بلکه تمام اینها در با توجه به وضعیت سیستم شنوایی فرد و نیز انتخاب های وی متفاوت خواهند بود اما اگر بخواهیم سمعک ها را از لحاظ تکنولوژی و امکانات رده بندی کرده و آنهارا با هم مقایسه کنیم، سمعک های دیجیتال و هوشمند قطعا بهتر از سمعک های آنالوگ هستند.

  • سمعک دیجیتال خوب را از کجا تهیه کنیم؟

کارشناسان کلینیک ملاصدرا همه روزه آماده ارائه مشاوره رایگان به کاربران جهت دریافت و خرید سمعک دیجیتال می باشند. در کلینیک ملاصدرا، باتری مورد نیاز سمعک تا یکسال بصورت رایگان، مهلت تست سمعک و ارائه کارت گارانتی معتبر به کاربران نیز قابل انجام است.

به اشتراک بگذارید

دسترسی به سایر پست ها

مراحل تجویز سمعک؛ روند تجویز و تنظیم سمعک

مراحل تجویز سمعک؛ روند تجویز و تنظیم سمعک

کم‌شنوایی می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی شما بگذارد. این اختلال می‌تواند در تعاملات ...

18 آوریل 2024
سمعک چیست؟ انواع و اجزای سمعک

سمعک چیست؟ انواع و اجزای سمعک

آیا کم‌شنوایی به‌ معنای خداحافظی همیشگی با اصوات دلنشین زندگی است؟ قطعاً خیر! در دنیای ...

11 آوریل 2024
انواع روش های شستشوی گوش | مزایا و عوارض

انواع روش های شستشوی گوش | مزایا و عوارض

تجمع جرم گوش می‌تواند علائمی مانند اختلال در شنوایی، سرگیجه و حتی گوش درد ایجاد کند، بنابراین ...

9 آوریل 2024
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها